Fundació .cat > Convocatòria de projectes 2019

Convocatòria de projectes 2019

Aquests són els projectes amb contingut o estructura digital d’entitats sense ànim de lucre seleccionats a la convocatòria oberta de projectes de 2019

Republiquem.cat

Fundació Universitat Rovira i Virgili

El projecte té per objectiu dissenyar i desenvolupar un sistema informàtic de federació de dades obertes, que estableixi els fonaments per capacitar la Fundació .cat per recollir informació heterogènia en línia, estudiar-la i crear indicadors de reputació que li permetin definir un segell de qualitat per a les empreses del domini .cat.

Republiquem.cat

Allotjament solidari

Associació SOS3

L’objectiu de l’associació SOS3 és cobrir la necessitat d’allotjament temporal que poden tenir les persones que s’han de desplaçar degut a l’hospitalització d’un familiar. Creació d’una plataforma en línia de codi lliure que connecti a persones que necessiten allotjament solidari d’aquest tipus i persones que vulguin oferir el seu allotjament amb aquesta finalitat.

sos3.cat
Allotjament solidari en l'àmbit de la salut

Digitalització en 3D de les figures del bestiari festiu

Agrupació de bestiari festiu i popular de Catalunya

L’objectiu del projecte és contribuïr a la pervivència dels elements de patrimoni material aplicant tècniques basades en 3D que permetin la recuperació i la replicació d’elements festius per mitjà de tècniques constructives modernes i afavorir la interacció amb els nous públics, per mitjà d’eines i llenguatges innovadors.

bestiari.cat
Digitalització del bestiari festiu

MetaData

Cercle Tecnològic de Catalunya

El projecte de comunicació digital té per objectiu crear una plataforma que permeti enxarxar el sector de les noves tecnologies amb la societat per a la reflexió i l’apoderament de la ciutadania, així com promoure la cultura tecnològica i la cultura lliure i visibilitzar la vida de les startups i l’emprenedoria catalanes.

metadata.cat
MediaHUB

Revista de l'Alguer

Òmnium Cultural de l’Alguer

El projecte neix amb la intenció de crear un web que sigui un espai virtual on estudiosos i apassionats de la llengua i de la cultura catalana de l’Alguer puguin publicar estudis, articles i reflexions. Una part del web està dedicat a la divulgació de les obres de Rafael Caria en format digital. També hi troben espai les publicacions i els materials didàctics produïts d’Òmnium Cultural de l’Alguer al llarg de més de 20 anys.

omniumalguer.cat
Revista de Alguer

Ecommerce amb lectura fàcil

Fundació Jeroni de Moragas

Primer projecte global de creació i venda de la marca tèxtil Jeroni de Moragas, amb la participació de persones amb discapacitat i la voluntat de creació de llocs de treball estables. Aquest projecte es desenvoluparà en lectura fàcil, facilitant l’accessibilitat cognitiva de les persones amb discapacitat. Fer-ho amb aquest sistema significarà un pas més cap a la plena inclusió de col·lectius en risc d’exclusió dins les TIC.

Degut a la pandèmia, aquest projecte veurà la llum a finals de 2020.

Ecommerce lectura fàcil

El Temps de les Arts

Fundació Francesc Eiximenis

Nou mitjà cultural que té per objectiu esdevenir un referent de la crítica de les arts i la cultura en català. El Temps de les Arts vol ser el portal web de referència per saber què es cou a casa nostra i al món. Per conèixer les darreres tendències, per saber les propostes més interessants i els seus protagonistes i, també, per explicar-ho bé, amb un compromís innegable pel país, per la llengua i per la cultura.

tempsarts.cat
El Temps de les Arts

Innonet.cat

Fundació cívica Innomnium

Multi plataforma digital que té per objectiu catalitzar la generació i la transferència de coneixement en la gestió de projectes d’innovació de base científica i tecnològica vinculats als objectius de desenvolupament sostenible de l’agenda 2030 definits per les Nacions Unides. Integra eines com el vot electrònic, xarxa de coneixement amb big data i intel·ligència artificial i campanyes de micromecenatge.

Innonet.cat
Innonet.cat