Notícies > Tanquem la Convocatòria 4D amb alta participació europea i al territori de parla catalana

Tanquem la Convocatòria 4D amb alta participació europea i al territori de parla catalana

04 juliol 2024
Tanquem la Convocatòria 4D

El passat 28 de juny vam tancar la inscripció de projectes de la Convocatòria 4D. La iniciativa de la Fundació .cat i Xnet ha tingut molt bona rebuda, als territoris de parla catalana, i d’altres territoris de l’Estat espanyol i d’Europa.

Concretament, un terç de les propostes presentades provenen de Barcelona i altres indrets de Catalunya. També n’hem rebut de Balears, Euskadi, Andalusia, Madrid, Múrcia, Castella i Lleó, Cantàbria.

L’altra meitat de propostes son provinents d’Europa, en major quantitat d’Alemanya, Regne Unit, i Països Baixos. Amb menys propostes hi ha França i Itàlia. I finalment, Bòsnia Hercegovina, Xipre, Dinamarca, Portugal, Eslovènia, Suïssa, Turquia.

Pel que fa a les propostes presentades, tracten temes molt inspiradors i diversos. Entre ells trobem la transformació digital i drets humans, dades sobre violències masclistes o bretxa de gènere al sector TIC, assistents de recerca amb IA, o el desenvolupament de programari i maquinari lliure per a diverses iniciatives.

L’objectiu de la Convocatòria 4D és donar suport a projectes enfocats perquè la digitalització sigui democràtica i/o els drets digitals s’apliquin de forma sistèmica a la governança pública o privada. Aquestes iniciatives han d’anar enfocades a l’acció en termes de comuns i drets digitals tals com desenvolupaments tecnològics, protocols d’actuació per canviar hàbits institucionals o generals, modificacions legislatives, entre d’altres.

Per fer-ho s’atorgaran dues dotacions econòmiques de 15.000€ i 30 hores d’acompanyament per cada una.

Des de la Fundació .cat i Xnet, volem expressar el nostre més sincer agraïment a tots i totes les participants per la seva entusiasta resposta i per compartir les seves idees brillants amb nosaltres.

Durant aquest mes de juliol, ens dedicarem a la valoració detallada de cada proposta. Cadascuna d’elles rebrà l’atenció que mereix i una resposta personalitzada.

Els projectes guanyadors es donaran a conèixer el proper 9 d’octubre dins de la Conferència 4D. Ben aviat us en podrem donar més detalls.

Paraules clau: .

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades