‘Ànima’, l’exposició dels 15 anys d’història del domini d’Internet .cat arriba a Girona
Del 15 d’octubre al 30 de novembre es podrà veure a l’Espai Santa Caterina de Girona ‘Ànima. 15 anys de la Fundació .cat’, l’exposició itinerant que entre el 2020 i el 2021 recorrerà diferents localitats del territori catalanoparlant per conèixer de prop els 15 anys d’història de la Fundació .cat.
Aquesta exposició pretén ser el reflex de l’ànima de l’entitat, una ànima entesa com tot allò que uneix els catalanoparlants. Quelcom que no podem tocar, però sí que podem sentir. La nostra llengua i la nostra cultura, la nostra història i el nostre futur, tot allò que compartim com a poble i que ens connecta els uns als altres. Una ànima col·lectiva que ens identifica.
El recorregut de l’exposició està pensat perquè el visitant viatgi per la història de .cat i en conegui la seva principal tasca: fomentar, impulsar i facilitar l’ús del català a Internet com a eina de normalització lingüística i com a element indispensable per a seguir reforçant la cultura catalanoparlant a la Xarxa. A més a més i a través d’un joc interactiu, el visitant podrà conèixer quina és la seva ànima digital. Una ànima somiadora, creativa, curiosa, emprenedora, intuïtiva, entusiasta… Valors que es troben també a l’ADN del domini .cat.
Davant la incertesa generada per la Covid, des de la Fundació .cat s’ha habilitat una ruta virtual per a poder visitar l’exposició. A través del web 15anys.cat l’usuari pot conèixer de ben a prop l’ànima del .cat i passejar-se interactivament per ella.
Durant l’estada de l’exposició a Girona, la Fundació .cat ha preparat una sèrie d’activitats que es podran seguir a través de la xarxa.
CONFERÈNCIA INAUGURAL – 15 OCTUBRE A LES 18.30 H
‘Identitat i diversitat a la xarxa’ a càrrec d’Eudald Carbonell i Roura, antropòleg, arqueòleg, palentòleg, historiador I escriptor.
Sense identitat no hi ha diversitat. És un moment de planetització i increment de la sociabilitat de l’espècie gràcies a la tecnologia. Un domini com el .cat ens obre les portes com a poble a la integració de la diversitat. D’aquesta manera contribuïm a la xarxa i potenciem la individualitat col·lectiva.
Data: Dijous 15 d’octubre a les 18:30h
Lloc: En directe a través del canal de Youtube de la Fundació .cat.
FORMACIÓ ELTEUNEGOCI . CAT – 12 NOVEMBRE DE 13 A 15 H
‘Formació en creació de pàgines web per petits comerços’
Elteunegoci.cat te l’objectiu d’acompanyar als comerços que ho necessitin a fer real el seu aparador digital, fent formació en la creació i l’edició d’un lloc web i el que comporta tenir-ne un (alta del domini .cat, correu professional .cat, Google My Business i Google Analytics). Aquest web el creem amb un constructor web, senzill i intuïtiu.
Data inici de la formació: Dia 12 de novembre, de 13 a 15h. Aquesta formació consta de 3 sessions.
Inscripcions: elteunegoci.cat fins al 9 de novembre.
FORMACIÓ PER A ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE – 11 NOVEMBRE DE 12.30 A 15 H
‘Formació en creació de pàgines web per a entitats sense ànim de lucre’
La Fundació .cat realitza formacions de WordPress bàsic per tal que les entitats del tercer sector que no disposen de pàgines web puguin obtenir-ne una amb domini .cat i en català. També es dona suport en l’alta del paquet digital prèviament a les sessions de formació. És un cicle de 3 sessions de 2,5h on les entitats aprendran a crear, gestionar i mantenir el seu propi web.
Data inici de la formació: Dia 11 de novembre, de 12:30 a 15h. Aquesta formació consta de 3 sessions.
Inscripcions: Al formulari per a entitats fins al 6 de novembre.
SESSIONS EDUCATIVES SOBRE CIBERASSETJAMENT A LES ESCOLES DE GIRONA
‘El Ciberassetjament, en saps prou? Preguntes i respostes.’
La Fundació .cat, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, ha creat una activitat sobre Ciberassetjament per a alumnes de 3r i 4rt d’ESO. Aquesta activitat es desenvoluparà en format concurs a l’aula, amb preguntes i respostes sobre la temàtica proposada, utilitzant la plataforma digital Kahoot!
Dates de l’activitat: A convenir amb les escoles
Inscripcions: Els centres educatius de Girona interessats en l’activitat poden demanar més informació a radroher@fundacio.cat