Materials de premsa

Accedeix a tots els materials que tenim disponibles pels mitjans de comunicació.

Notes de premsa destacades

29 desembre, 2022

Màrqueting online i la gestió de projectes, la tasca pendent en la digitalització de PIMES i autònoms

Un cop transcorreguts més de 6 mesos des de la publicació de elKIT.CAT, la Fundació .cat ha analitzat el comportament dels usuaris que han visitat el web i han interactuat amb el cercador obtenint així les tendències d’interès de les PIMES i autònoms en quan a la contractació de serveis per beneficiar-se de el Kit Digital.

La tendència del sector és molt clara, les 3 categories amb més consultes estan directament relacionades amb la generació de negoci i el màrqueting online mitjançant el desenvolupament de comerç electrònic, presència a Internet i dinamització de les xarxes socials

D’altra banda, les solucions digitals més cercades apunten a una millora de l’eficiència en la gestió del treball, ja que Slack, Notion i Trello destaquen com algunes de les eines més buscades.

Sobre elKIT.CAT

Des de la seva publicació, el dia 7 de juny de 2022, ja formen part del web elKIT.CAT més de 3500 agents digitalitzadors.

ELKIT.CAT és el portal de referència per a trobar els agents digitalitzadors en català. Una iniciativa de la Fundació .cat i el Consell General de Cambres de Catalunya per impulsar el català a les empreses i en el món digital.

ELKIT.CAT permet cercar els agents digitalitzadors acreditats que ofereixen els seus serveis en català, siguin dins dels territoris de parla catalana o de qualsevol altre punt de l’Estat.

Cerques dels usuaris de elKIT.CAT

23 desembre, 2022

El domini .cat assoleix màxims històrics al País Valencià i la Franja de Ponent

La Fundació .cat, entitat gestora i titular del domini .cat, ha publicat aquest matí l’Observatori .cat 2022, que recopila l’anàlisi infogràfica de les dades més rellevants del domini durant el darrer any i que permet comparar l’evolució del .cat des del 2005, any de la seva creació.

Nombre de dominis .cat i taxa de renovació

Després de 16 anys, el .cat és un domini ja consolidat als territoris de parla catalana. Aquesta maduresa queda reflectida en l’estabilitat del nombre de dominis dels darrers anys, malgrat una petita davallada aquest 2022, passant de 113.686 a 112.068 dominis, un 1.29% menys que l’any passat. Aquesta és una dada que no desencaixa amb la tendència actual del mercat global de dominis.

Tot i només representar el 0,03% dels gairebé 400 milions de dominis registrats a nivell mundial, el domini .cat segueix essent un dels principals dominis que representa una comunitat cultural, per davant d’altres com .eus, .quebec, .alsace, o com .nyc o el .london, que representen una ciutat.

Distribució del domini .cat als territoris de parla catalana

 La Franja de Ponent i el País Valencià han assolit els seus màxims històrics. En concret, a la Franja s’han registrat un 24% més de dominis respecte l’any anterior i al País Valencià gairebé un 3%.

Més informació a la nota de premsa.

Dossier de premsa

Informació fonamental sobre la Fundació .cat, la seva història i les activitats fundacionals que realitzem.