Notícies > Busquem beta-testers per a un dels projectes dels Ajuts puntCAT

Busquem beta-testers per a un dels projectes dels Ajuts puntCAT

14 setembre 2012

L’AgendaOberta, el directori d’esdeveniments dels territoris de parla catalana, busca ser l’agenda de referència dels actes dels Països Catalans i per ajustar-se al màxim a les necessitats de la ciutadania necessita de la vostra col·laboració: voldríeu tastar-la en primícia i donar-nos la vostra opinió? A més a més del privilegi de ser els primers en provar-la, aquesta col·laboració té premi: les valoracions constructives que feu sobre l’AgendaOberta entraran al sorteig de dos telèfons intel·ligents Samsung Galaxy Ace o equivalent!

  • Què és l’AgendaOberta? És un dels projectes desenvolupat gràcies als Ajuts puntCAT 2011 i basat en dades obertes. Creat per PIMPAMPUM.NET, a dia d’avui AgendaOberta ja compta amb 142 fonts d’agendes d’institucions, entitats i webs, i recull una mitjana de 1.000 actes setmanals. A banda de la promoció de l’estandardització de fonts per tal que siguin més aprofitables també s’han creat sistemes per a poder obtenir informació de fonts no estàndard amb la màxima fidelitat. Mitjançant un procés automatitzat es recullen periòdicament els esdeveniments de totes les fonts i es processen de manera que se n’extreu la més rellevant i comuna: geolocalització de l’activitat, tipologia, descripció, etiquetes… AgendaOberta accedeix a fonts d’informació diverses: institucionals, d’entitats, temàtiques… S’ha treballat per potenciar l’estandardització de les fonts amb formats com l’XML, o l’RSS i també per poder obtenir informació amb la màxima fidelitat de fonts amb formats no estandarditzats. En aquest vídeo us expliquem què és i com funciona l’Agenda Oberta.

No voleu tastar-la abans que ningú i dir-hi la vostra? Només cal que us registreu a través del formulari disponible a www.oberta.cat, on rebreu un usuari i una contrasenya personal per tal de poder provar l’agenda. I d’aquí a poques setmanes presentarem oficialment aquest nou projecte de l’acció social de la Fundació puntCAT del qual tots en podrem gaudir gratuïtament.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades