Notícies > Català, espai digital

Català, espai digital

31 gener 2014

Ricard Huguet, president de la Fundació puntCAT; Arnau Duran, president de l’Associació Amical Wikimedia; Pau Font, fundador d’Appsencatalà, i Jordi Mas, membre fundador de Softcatalà, van participar ahir en una taula rodona sobre l’estat de la llengua catalana a Internet. La trobada que ha reunit les entitats que treballen per la presència del català a Internet, va ser organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat i celebrada a l’Espai Santa Eugènia de Girona i va clausurar l’exposició “El català llengua d’Europa”.

Sota el títol “Català, espai digital”, els ponents van tractar l’origen i estat de les Apps en català, l’evolució i els plans de futur de la Viquipèdia, el programari en català (amb eines com el “catalanitzador” de Windows, el “navega en català”, el traductor o el corrector de Softcatalà) i els horitzons de les xarxes socials. Ricard Huguet, en el seu torn, va parlar sobre el domini .cat i el seu paper en la promoció de la llengua i la cultura catalanes en l’àmbit d’Internet i de les noves tecnologies.

Durant la seva exposició, Huguet va destacar que el .cat, que a hores d’ara encara és l’únic domini del món destinat a una comunitat lingüística, ha tingut un creixement anual del 20% des del seu naixement el 2006. Aquest domini és, de fet, el tercer amb més registres de tot Catalunya per davant del .net i el .org i només per darrere del .es i el .com.

Aquesta taula rodona va posar de manifest el paper cada cop més rellevant del català a la xarxa i va permetre la trobada de diverses entitats que promocionen la llengua a Internet. La Fundació puntCAT, en aquest sentit, vol esdevenir referent a l’hora d’avaluar l’estat del català a la xarxa, així com en les noves tecnologies.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades