Notícies > El .cat en la reunió d’ICANN

El .cat en la reunió d’ICANN

10 desembre 2006

La Fundació puntCAT ha participat en la darrera reunió d’ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) celebrada a Sao Paulo. ICANN és l’organisme que regula el funcionament d’Internet i el fòrum on es debaten noves normatives, processos i regulacions.

Com a registre del domini .cat, la Fundació puntCAT és membre de ple dret del grup de treball dels dominis genèrics de primer nivell (gTLD) que inclou .biz, .com, .info, .name, .net, .org, .pro i els dominis patrocinats .aero, .cat, .coop, .jobs, .mobi, .museum i .travel.
En aquest fòrum de gTLDs (Generic Top Level Domains, dominis genèrics de primer nivell) es debaten temes organitzatius i normatius que afecten als gTLD, com per exemple les noves polítiques d’IDN (dominis amb caràcters no-anglesos, on .cat ha estat un dels registres pioners arreu del món a oferir-los).

A banda de múltiples contactes bilaterals amb registres, registradors i altres protagonistes del funcionament d’Internet, la Fundació puntCAT s’ha centrat en tractar amb ICANN temes referents a la privadesa de les dades de registre i la participació en el programa d’acceptació universal dels nous gTLD. També s’han dut a terme reunions de caire tècnic que aviat aportaran novetats importants en el procés de registre de nous dominis .cat
La comunitat Internet està acollint amb interès i expectació el ràpid i sostingut creixement del .cat tant pel que fa a dominis validats (més de 19000 en només 10 mesos) com per la quantitat de continguts que s’han creat. Es doncs un referent per a nous dominis lingüístics, culturals o urbans que properament presentaran les seves candidatures, així com un exemple de com a través dels dominis s’aconsegueix la incorporació de més persones, institucions i empreses a l’ús avançat d’Internet.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades