Notícies > El vídeo i àudio de la Catosfera

El vídeo i àudio de la Catosfera

30 gener 2008

La Fundació puntCAT ha digitalitzat les diferents taules de les Jornades de la Catosfera celebrades al CTUG de Granollers entre el 25 i el 27 de gener i les ha penjat a Internet per tal que tots els interessats puguen accedir al contingut de les mateixes des d’allà on siguen.

A https://video.domini.cat es poden descarregar, en diferents formats, les ponències d’aquestes jornades sobre blocs en català. Dividits segons el programa de la Catosfera, es poden visualitzar els vídeos en format rm (RealMedia), escoltar els àudios en mp3 o descarregar els mp4 a dispositius personals de reproducció de vídeo. Cal dir que experimentalment, les taules del dia 25 es van retransmetre a Internet en directe de forma satisfactòria, el que permetrà a la Fundació puntCAT realitzar experiències similars en futurs esdeveniments.

L’èxit de participació presencial en les Jornades de la Catosfera s’ha reforçat amb la tasca de la Fundació puntCAT, ja que s’ha facilitat a molts interessats l’assistència a distància a aquestes jornades. Les estadístiques són clares: la web video.domini.cat ha servit més de 2.400 descàrregues de fitxers de vídeo i àudio amb els continguts de les diferents taules en només tres dies. A tall d’exemple, en aquests moments la taula sobre “Blocs i Literatura” és la més sol·licitada, descarregada més de 450 cops, i la referent a “La influència dels blocs” es situa en últim lloc de preferència, amb 53 descàrregues. A més a més, amb aquesta digitalització, es perllonga indefinidament la consulta on-line a aquests continguts.

Així mateix, amb la Catosfera 2008, la Fundació puntCAT ha engegat una campanya de patrocini d’activitats relacionades amb les noves tecnologies en l’àmbit catalanoparlant. Als participants d’aquests actes se’ls facilita un codi que ofereix un descompte proper al 50 % en el registre d’un domini .cat durant el primer any. La següent serà el 1 i el 2 de febrer a les Terres de l’Ebre on tindrà lloc l’Ebrebloc 2008, la 2a Trobada de Blocaires Ebrencs.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades