Notícies > Ja tenim els guanyadors dels pangrames de la ela geminada

Ja tenim els guanyadors dels pangrames de la ela geminada

04 febrer 2013

Fa uns dies, per a commemorar el centenari de la ela geminada i de l’aprovació de les Normes Ortogràfiques us vam proposar un joc de paraules:  crear un pangrama, un text que contingués totes les lletres de l’alfabet, a més a més de la paraula .cat o Moritz. Desenes de persones heu provat les millors combinacions i entre tots els pangrames que ens heu enviat, hem sortejat el registre o la renovació gratuïta de cinc dominis .cat, cinc samarretes de puntCAT i un lot de productes Moritz. Aviat contactarem amb els guanyadors per a fer-vos arribar els vostres regals. Felicitats i moltes gràcies a tothom qui heu participat!

També volem agrair tothom qui ens heu ajudat en els darrers mesos a difondre la importància d’escriure correctament la ela geminada i la necessitat de normalitzar-la tipogràficament per tal d’evitar els greus problemes de codificació i emmagatzemament de dades que això comporta en el món digital. Si voleu ampliar aquesta informació, us recomanem llegir aquest article i/o visitar la pàgina https://l·l.cat. El Grup de Treball per a la Normalització de la Ela Geminada treballa voluntàriament en aquesta tasca tan necessària, amb el suport de la Fundació puntCAT. Aquí podeu veure el vídeo de la presentació pública que vam fer d’aquest projecte o les fotografies del mateix acte, i aquí teniu les diapositives utilitzades, a disposició de tothom.

La tasca per a normalitzar la situació de la ela geminada, 100 anys després de la seva creació, no s’atura i es requereix la col·laboració de tothom. El caça-nyaps continua en marxa; si veieu cap ela geminada mal escrita, a webs, xarxes socials, rètols al carrer, mitjans de comunicació… informeu-nos-en! Amb el vostre ajut estem documentant nous nyaps que ens fan progressar en aquesta tasca. I que no se us oblidi fer córrer la veu,

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades