La Fundació puntCAT encara una nova etapa amb Carles Salvadó com a nou president de l’entitat
Les votacions del patronat de la Fundació puntCAT per escollir nou president es van dur a terme ahir la tarda, dia 14 de desembre. En Salvador Alegret, fins ahir president de l’entitat, va cedir la presidència a Carles Salvadó, en representació de la ISOC-CAT, amb l’objectiu d’encarar una nova i il·lusionant etapa a la Fundació.
Les votacions del patronat de la Fundació puntCAT per escollir nou president es van dur a terme ahir la tarda, dia 14 de desembre. En Salvador Alegret, fins ahir president de l’entitat, va cedir la presidència a Carles Salvadó, en representació de la ISOC-CAT, amb l’objectiu d’encarar una nova i il·lusionant etapa a la Fundació. La vicepresidència i tresoreria l’assumeix en Salvador Alegret, en representació de l’Institut d’Estudis Catalans, i en Saül Gordillo, de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, manté la seva posició de Secretari.
Aquest nou patronat “es constitueix en uns moments difícils en què la màxima autoritat pública legal de la cultura catalana es troba a Madrid, i la legítima, a Brussel·les. En aquest context, i amb l’afegit que en Donald Trump vol posar fi a internet com un servei públic de lliure i igual accés, la Fundació puntCAT ha de fer un pas endavant i constituir-se no només com un referent en la promoció de la cultura catalana a Internet sinó també en la defensa de la Internet lliure”, comenta Carles Salvadó.
Aquesta nova etapa s’encara amb el reforç i l’aposta de quatre àrees d’actuació:
1. Suport a la llibertat, la participació i els processos que afavoreixen el desenvolupament de la nostra identitat nacional i a les institucions que representen el conjunt del poble català, la nostra llengua i la nostra cultura.
2. Consolidació, promoció i difusió del domini.cat. Actualment hi ha més de 111.000 dominis .cat.
3. Reforç de la tasca fundacional i la seva presència entre les institucions senyeres del país. Reinvertint els guanys del domini.cat en projectes fundacionals que enforteixin la societat de la informació al territori i contribueixin a normalitzar l’ús de la llengua catalana en l’entorn digital.
4. Internacionalització de la Fundació puntCAT. Obrir la Fundació al món i donar a conèixer la tasca de la fundació en pro de la llengua i cultura catalanes a internet. En aquest sentit, l’entitat ja forma part d’organitzacions internacionals com ICANN, CENTR, FOCIR o ELEN.
Una de les primeres tasques que durà a terme el nou patronat serà la de tancar la contractació d’un nou Director General que executi i lideri aquesta nova etapa a la Fundació.