Actualitat

Coneix les últimes notícies sobre Internet, llengua i cultura catalana i estigues al dia de les dades més rellevants del domini .cat

Notes de premsa

02 abril, 2024

La Fundació .cat s’uneix a la llista mundial de socis de la Global Cyber Alliance

Avui, després de mesos de negociacions, s’ha completat el procés d’adhesió de la Fundació .cat a la Global Cyber Alliance (GCA), una aliança internacional dedicada a la posada en marxa d’iniciatives i recursos per millorar la seguretat de la xarxa.

Amb aquesta incorporació, la GCA guanya un soci molt valuós pel projecte Domain Trust, amb el qual busca construir una comunitat d’acció internacional i intersectorial per fer front al problema de l’abús de dominis, una de les plagues d’Internet i un dels principals pilars de la cibercriminalitat. L’abús de dominis, per exemple, és clau pel phishing i el frau en línia, dos delictes que, a escala internacional, mouen milers de milions d’euros a l’any.

La Fundació .cat és l’entitat titular I gestora del domini .CAT, creat el 2005 com a una peça central per l’expansió i la consolidació de l’ecosistema digital en català, un dels més dinàmics i compromesos d’Europa. A punt d’iniciar el seu vintè aniversari, aquest domini acredita una història de creixement i d’implantació espectacular a totes les esferes de la vida digital dels catalanoparlants, des de l’empresarial i tecnològica a l’educativa i cultural.

Per a més informació, descarrega’t la nota de premsa.

La Fundació .cat s’uneix a la Global Cyber Alliance

Descarrega
29 febrer, 2024

Genís Roca reafirma el seu lideratge al capdavant de la Fundació .cat

A la reunió de Patronat celebrada ahir la tarda a Barcelona, Genís Roca, representant d’Òmnium Cultural al Patronat de la Fundació .cat, ha estat reelegit com a president de la institució per segon mandat consecutiu. La decisió ha estat presa per unanimitat pels membres del Patronat, reconeixent així la seva tasca al capdavant de l’entitat.

Genís Roca, arqueòleg de formació, i especialista en processos de transformació empresarial i cultura digital, liderarà tres anys més els esforços de la Fundació .cat davant els reptes que tenen per endavant la llengua i cultura catalanes en el món digital.

En acceptar de nou aquesta responsabilitat, Genís Roca ha expressat la seva “voluntat d’ampliar el propòsit fundacional de l’entitat: de gestionar el domini .cat a defensar els drets culturals de la ciutadania catalanoparlant a la societat digital.” També ha expressat la seva gratitud pel suport rebut i ha reafirmat el seu compromís en continuar treballant per a consolidar la presència del català a Internet.

Per a més informació, descarrega’t la nota de premsa.

Descarrega

Subscriu-te al butlletí

Estigues al dia de les notícies i continguts de la Fundació .cat