Actualitat

Coneix les últimes notícies sobre Internet, llengua i cultura catalana i estigues al dia de les dades més rellevants del domini .cat

Notes de premsa

27 setembre, 2022

Nacho Amadoz, responsable de legal i economia a la Fundació .cat, designat conseller del GNSO

Quan parlem de dominis i de la seva governança hem de conèixer l’entitat clau que gestiona i regula Internet: ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers). Aquesta organització sense ànim de lucre rep el suport d’altres entitats, una de les quals és el GNSO (Generic Names Supporting Organization), l’entitat clau en la regulació dels dominis d’Internet (.com, .cat, entre d’altres).

ICANN acaba de fer públic el nomenament de Nacho Amadoz, responsable de legal i economia a la Fundació .cat, com a nou conseller de l’entitat. Aquest és un paper molt rellevant pel que fa a la gestió i regulació dels dominis genèrics d’Internet.

Des del llançament de .cat l’any 2006, la Fundació ha estat implicada directament en les activitats d’ICANN defensant els dominis culturals i lingüístics. Ara, la Fundació .cat fa un pas més amb la implicació directe en la governança d’ICANN en un moment on es preveuen reptes interessants per a la organització.

Nacho Amadoz

05 setembre, 2022

La Fundació .cat i la Federació d’Ateneus de Catalunya treballaran conjuntament per ajudar a les entitats de la societat civil a digitalitzar-se i millorar la seva presència en català a Internet

La Fundació .cat, entitat privada titular del domini .cat, i la Federació d’Ateneus de Catalunya, que compta amb 182 associacions socioculturals federades, han signat avui un conveni de col·laboració que els compromet a endegar accions conjuntes per promoure l’ús del català a Internet entre les entitats adscrites a la Federació.

La signatura, que s’ha portat a terme a la seu de la Fundació .cat, ha aplegat els dos presidents de les entitats, en Genís Roca, de la Fundació .cat, i en Pep Morella, de la Federació d’Ateneus de Catalunya. Ambdues parts han considerat la tasca del .cat com a imprescindible pel desenvolupament i capacitació digital de la internet catalanoparlant i un actiu valuós per les entitats del territori.

Amb aquest conveni, la Fundació .cat vol continuar aprofundint en la seva missió de promocionar el català a Internet, vinculant-se a través del teixit associatiu i ajudant a les entitats de la societat civil catalana a digitalitzar-se.

Subscriu-te al butlletí

Estigues al dia de les notícies i continguts de la Fundació .cat