Notícies > Participa al Pangrama de la ela geminada amb puntCAT i Moritz

Participa al Pangrama de la ela geminada amb puntCAT i Moritz

17 gener 2013

La ela geminada, grafia pròpia de l’alfabet català, està d’aniversari. L’aprovació de les Normes Ortogràfiques de la llengua, ara fa cent anys, introduïa oficialment la ela geminada a la nostra llengua. Així que volem celebrar aquest centenari tan especial amb tots vosaltres! Fa dies que us estem insistint en la importància d’escriure correctament la ela geminada (encara no n’esteu al cas? Llegiu això, és bàsic!). Doncs ara, aprofitant el centenari de la ela geminada i per a prendre més consciència de la seva situació anòmala, us presentem el Pangrama.cat, una proposta perquè jugueu una mica amb la ela geminada i amb la resta de lletres de l’alfabet català, de la mà de la Fundació puntCAT i el Grup de Treball per a la Normalització de la Ela Geminada, i amb la col·laboració de la cervesa Moritz.

Bases del joc
Per a participar cal que aneu a https://pangrama.cat i escriviu una frase o un fragment de text que contingui totes les lletres de l’alfabet o les màximes possibles. D’això se diu pangrama. A la Viquipèdia trobem un exemple de pangrama: “Jove xef, porti whisky amb quinze glaçons d’hidrogen, coi!”. Les condicions per a fer un bon pangrama és que la construcció sigui versemblant i com més curta millor, per evitar les repeticions de lletres al màxim. Doncs, a més a més, els pangrames que heu de construir en aquest joc han de contenir la paraula “.cat”, “Moritz” o totes dues! Un cop fet el Pangrama, caldrà que el feu córrer. Piuleu-lo a Twitter o escriviu-nos un correu tal com us indica la pàgina.

Avaluació de Pangrames
Cada pangrama es revisa automàticament i en el mateix moment sabreu la puntuació que heu obtingut i el perquè, segons els criteris de la ventadora de pangrames.

Premis
Del 17 al 31 de gener, tots els pangrames amb puntuació igual a zero o superior i sempre que siguin compartits a Twitter o enviats per correu electrònic, podran guanyar algun d’aquests premis:
· El registre o la renovació gratuïta de cinc dominis .cat, un per guanyador/a.
· Un lot de productes Moritz: una caixa amb 24 mitjanes de Moritz, una altra d’Epidor i una altra d’aigua de Moritz.
· Cinc samarretes de puntCAT

El Pangrama.cat és una altra iniciativa per a difondre la importància d’escriure correctament la ela geminada. Us animem a crear el vostre pangrama i a fer-lo córrer, no és tan complicat com sembla! No obstant això, qualsevol difusió que feu a favor de la normalització tipogràfica de la l·l serà positiva: podeu seguir ajudant-nos a caçar nyaps i no pareu d’animar tothom a escriure correctament el punt volat entre les dues eles.


Presentació pública del projecte de normalització tipogràfica de la L·L
Si voleu conèixer de primera mà aquest projecte de normalització tipogràfica, amb alguns detalls ben sorprenents, el proper dimecres 23 de gener a les 6 de la tarda farem una presentació pública des del Bar El Velódromo de Barcelona (C/ Muntaner, 213 de Barcelona). Aquí teniu la convocatòria, tothom convidat a assistir-hi!

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades