Notícies > puntCAT a Lisboa

puntCAT a Lisboa

12 abril 2007

La darrera setmana de març es va celebrar a Lisboa la reunió trimestral d’ICANN. Com en altres ocasions, puntCAT va ser-hi present participant en diferents grups de treball, i en particular en el de la “gTLD Constituency”, és a dir, el comité dels diferents dominis de primer nivell genèrics (.com, .org, .net, .mobi, .info, etc) al que perternyem. Es va donar continuitat a les teleconferències setmanals tot debatent i votant temes referents a la privacitat de les dades del Whois, polítiques per a l’aprovació de nous dominis, la implementació dels IDN en tots els dominis de primer nivell, etc.

Referent als IDNs (Internationalized Domain Names) cal recordar que el .cat ofereix la possibilitat de demanar dominis amb els caràcters propis del català (à, è, é, í, ï, ò, ó, ú, ç, l·l) des del primer dia de registre, el passat 13 de febrer de 2006. Només cal que el demaneu (eg. xn--fundaci-r0a.cat) i automàticament i pel mateix preu tindreu dos dominis, un IDN i el seu equivalent sense els caràcters propis (eg. xn--fundaci-r0a.cat i fundacio.cat).
puntCAT també va promocionar el domini i la llengua i cultura que aquest representa a Internet a través de diferents activitats, aconseguint l’interès de nous registradors i l’atenció de gran part dels assistents. Vam assolir doncs un desls nostres objectius, el de augmentar la presència i el coneixement d’aquestes entre la comunitat ICANN allí reunida.Pel que fa als registradors, vam presentar-los la nova plataforma que ben aviat permetrà gestionar promocions especials per a grups d’usuaris (membres d’associacions, o altres col·lectius). També vam reforçar els llaços de col·laboració amb altres dominis, en especial els ccTLD que hem conegut a través de CENTR.
En definitiva, una trobada profitosa, un nou pas endavant del .cat

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades