Xarxa de monitoratge del català digital

La Fundació .cat ha dissenyat un dispositiu de monitoratge continuat que permeti detectar futures incidències en la visibilitat del català a Internet i d’aquesta manera, vigilar i actuar de forma ràpida abans que s’agreugin.

Monitoratge dels resultats de cerca

Inicialment aquests sensors recolliran resultats de cerques a Google i Bing, però en una segona fase, es consideraran també altres cercadors rellevants per tenir una visió global del tractament del contingut en llengua catalana.

Anàlisi rigorós

Les nombroses cerques analitzades permetran conèixer més a fons l’evolució del posicionament del català a Internet i també detectar si hi ha problemàtiques específiques (per exemple, en noms propis, o de poblacions, termes genèrics, etc.).

Observació de cerques reals

Els sensors simularan el comportament d’usuaris particulars i empresarials. Per això treballaran sobre connexions domèstiques i d’oficina, executaran cerques sobre una bateria de descriptors variada i ho faran en horaris coherents amb un ús humà en cada data i ubicació.

Participa

Vols que instal·lem un sensor de la Xarxa de monitoratge del català digital a la teva entitat? Escriu-nos per poder fer una valoració.

Sol·licita formar part de la XMCD
Xarxa de monitoratge del català digital | Fundació .cat