Notícies > 2014, l’any amb més dominis .cat donats d’alta de la història

2014, l’any amb més dominis .cat donats d’alta de la història

21 gener 2015

El 2014 resultà tot un èxit per a la Fundació puntCAT, especialment pel que fa al número de noves altes de dominis .cat, que va ser el més elevat des del naixement del domini de la comunitat catalanoparlant. En total, durant l’any passat es van donar d’alta 23.534 nous dominis, una xifra que supera fins i tot la del 2006, l’any en què es posà en marxa el domini .cat i que comptà amb un total de 19.856 nous .cat. A més, el tancament del 2014 va ser immillorable, ja que el desembre va ser el segon mes més reeixit de la història de puntCAT amb prop de 3.000 nous dominis donats d’alta.

En termes globals, l’any passat el domini .cat va créixer un 17% respecte el 2013 i es va situar en 83.300 dominis actius. Aquest fet es deu en bona part a les campanyes promocionals i els acords aconseguits per la Fundació puntCAT amb destacades empreses registradores (com ara Tucows o RedCoruna), que ja ofereixen als seus clients la possibilitat de registrar un domini .cat.

No obstant això, l’èxit del 2014 va més enllà de les xifres. I és que des de la Fundació puntCAT s’han dut a terme diverses accions per augmentar la presència del català en les noves tecnologies, com és el cas de la campanya LinkedInCatalan, que ja compta amb més de 3.700 adhesions, o l’organització d’una nova edició del concurs Webs al punt .cat, que incentiva que els estudiants dissenyin llocs webs en llengua catalana.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades