Així ha estat la Catosfera 2021
Acaba de tenir lloc l’edició d’enguany de la Catosfera. Es tracta del cicle de debats, tallers i xerrades sobre comunicació digital i novetats tecnològiques, punt de trobada de l’Internet català. Aquesta edició s’ha dut a diferents espais de la ciutat de Girona. A l’Auditori Josep Irla, seu de la Generalitat a Girona, al Parc UdG i altres espais de la ciutat.
La Catosfera ha anat creixent amb els anys, i ha incorporat als blocaires i els tuitaires (l’esperit fundacional de les jornades), la dimensió empresarial del sector a Catalunya. Enguany, els eixos de les jornades versen sobre la transformació digital en els mitjans de comunicació i sobre la innovació tecnològica, amb espais dirigits als joves i al networking.
La Catosfera va arrencar el 14 d’octubre amb una proposta educativa en forma de concurs, dirigida per l’Albert Roig. El creador de continguts a la Fundació. cat, que és patrocinadora de les jornades. Durant l’acte, s’ha parlat sobre dominis, posicionament als cercadors, ciberassetjament i d’altres temes més trivials com TikTok i d’altres més pràctics com el màrqueting i el SEO. En acabat el concurs, l’auditori va allotjar la realització en directe del programa Adolescents XL de Catalunya Ràdio.
L’endemà, el president de la Fundació. cat, Genís Roca, va participar en la taula rodona ‘La Catalunya Digital: on som i cap a on anem’. També hi van prendre part Joana Barbany (directora general de Societat Digital de la Generalitat), Anna Albar (directora del Parc UdG) i Joan Camp (director de la Catosfera).
Durant la taula rodona, Roca va demanar “un esforç estructurat de la societat i les administracions perquè les grans plataformes estiguin en català”. També va destacar la importància de la cerca de continguts en català, la Viqupèdia i la configuració del sistema operatiu.