Notícies > Arrenca una edició de transició del Mobile World Congress

Arrenca una edició de transició del Mobile World Congress

29 juny 2021

FONT: MWC

El Mobile World Congress afronta una edició de transició amb una previsió d’assistència de 35.000 persones. Una assistència que queda lluny de les més de 100.000 que hi assistien abans de la pandèmia. El recinte de Fira de Barcelona de L’Hospitalet de Llobregat compta amb mesures de seguretat i neteja molt estrictes. S’hi han desplegat 2.184 agents de Mossos, 170 treballadors entre els quals sanitaris, personal d’organització i treballadors de neteja.

En aquesta edició, la majoria dels assistents són locals. La presència estrangera és molt reduïda a causa de les mesures de restricció de moviments vigents encara a molts països. A banda, marques com Google, Facebook, Sony, Nokia o Samsung no participen del congrés presencialment ni tampoc hi han enviat treballadors.

Tot i que cada cop el Mobile World Congress és menys un congrés sobre telefonia mòbil, hi ha algunes novetats. Les marques xineses Huawei i ZTE han presentat novetats, però l’únic aparell nou l’ha presentat Samsung, telemàticament.

Segons el periodista Albert Cuesta, “els aparells és el que menys importa a aquesta indústria, que té el gruix del seu negoci en els serveis que factura cada mes als milers de milions de clients que tenen arreu del món”. D’aquesta manera, i amb l’arribada de la 5G, el que volen les operadores és “captar clients empresarials, com poden ser des d’un port, a una mina o una fàbrica de cotxes”.

La tecnologia 5G s’està enduent moltes de les mirades. Entre d’altres, al congrés es pot pilotar una barca situada a quatre-cents quilòmetres de distància, a la Marina de València, exactament. Ho va fer possible l’operadora Orange, des del seu estand al MWC ha permès als visitants transmetre les ordres directament al motor de l’embarcació, amb un temps de resposta de mil·lèsimes de segon.

Paraules clau: , , .

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades