Notícies > Arriben els dominis jurídics: .abogado i .law

Arriben els dominis jurídics: .abogado i .law

22 octubre 2015

La particularitat d’aquests dos nous dominis genèrics, que permeten que els webs d’advocats, facultats de dret i bufets es distingeixin a la xarxa, és que només poden registrar-los persones vinculades al sector jurídic

Ho venim dient des de fa temps: l’aparició de noves extensions de domini no s’atura i la tendència d’Internet és la d’una major segmentació i especialització. L’era de l’omnipresent .com dóna pas, per tant, a la del .bike, el .cafe, el .news o el .club; uns dominis que volen dotar de major coherència la xarxa i facilitar que cada web arribi millor al seu públic objectiu. Identificar-se a Internet amb una extensió de domini adequada al teu sector pot comportar, fins i tot, avantatges empresarials i esdevenir una garantia per als teus clients potencials. De fet, si el contingut del teu web és coherent amb la teva extensió del domini, s’afavoreix el posicionament orgànic als cercadors, com ja passa amb el domini .cat i la llengua catalana.

Fixem-nos en el cas de les extensions .abogado i .law, que estan disponibles des d’aquest 18 d’octubre. La particularitat d’aquests dos nous dominis genèrics és que només poden registrar-los persones vinculades al sector jurídic. Tant és així que tot aquell advocat que vulgui comptar amb un web amb terminació .law o .abogado ha d’acreditar que és un professional qualificat i amb llicència vigent. En paraules a Expansión de María Eugenia González, responsable de l’àrea de dominis de l’agència d’advocats Pons Patentes y Marcas, “per als grans bufets és essencial comptar amb aquestes dues extensions. És una molt bona manera de potenciar la marca de la firma a Internet i posicionar-la tant a nivell nacional com internacional”. De la mateixa manera, registrar-les és útil per protegir la marca/nom del despatx o advocat i per distingir-se a la xarxa.

Si bé encara és aviat per saber quina acollida tindran els dominis .abogado i .law (les extensions .lawyer, .attorney i .legal no han acabat de funcionar als Estats Units), el cert és que la tendència de l’ICANN és la d’aprovar cada cop més extensions de domini per cada sector. Així que, si sou advocats i voleu tenir presència digital, us recomanem que estigueu atents: la tria d’una extensió de domini per identificar-se a Internet és cada cop més rellevant.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades