Notícies > .bcn, .barcelona i .catalonia, futurs dominis d’Internet que confien en la sòlida experiència de puntCAT

.bcn, .barcelona i .catalonia, futurs dominis d’Internet que confien en la sòlida experiència de puntCAT

13 juny 2012

Com ja us vam informar, la ICANN ha obert la veda a la creació de dominis genèrics de primer nivell. Fa alguns minuts, l’organisme que regula Internet ha publicat les vora dues mil candidatures presentades per a esdevenir dominis d’Internet de primer nivell i, després de molts mesos de feina, podem finalment anunciar-vos la nostra participació en la presentació de tres candidatures. L’Ajuntament de Barcelona ha demanat dos dominis: el .bcn, reservat com a marca per a l’ús exclusiu de l’Ajuntament, i el .barcelona, d’ús públic per a la comunitat local. La Generalitat de Catalunya opta pel .catalonia, d’ús exclusiu del Govern per a la projecció del país a l’estranger.

Estem ben orgullosos de l’interès del Govern de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona en que puntCAT lideri aquests projectes. Hem treballat en aquestes tres candidatures amb la mateixa dedicació amb la que vam preparar la del .cat, el qual després de sis anys continua sent un domini capdavanter al món per la seva excel·lència tècnica, solvència i utilitat per a la nostra comunitat. Volem mantenir la Societat de la Informació catalana a primera línia mundial i això passa, ara mateix, per disposar dels dominis d’Internet que complementin la projecció exterior del nostre país i potenciïn la ciutat de Barcelona com la capital de Catalunya al món.

El funcionament d’Internet canviarà i els actors que hi intervenim haurem d’adaptar-nos-hi. Volem aprofitar l’ampli coneixement que disposem d’aquesta indústria per a ampliar els horitzons de puntCAT i créixer, ser més forts i passar a competir en el mercat internacional mitjançant l’oferta del nous serveis de gestió de dominis de primer nivell i de DNS. I com sempre, seguirem potenciant la presència del català a Internet i reinvertint els fruits del creixement de puntCAT en la societat que feu créixer el nostre domini.

Si voleu més informació al respecte, descarregueu el nostre comuniCAT de premsa.
Seguim comptant amb el vostre suport, imprescindible per liderar la Internet mundial. Gràcies per ser .cat!

 

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades