Notícies > .cat és referent als debats mundials sobre el funcionament d’Internet

.cat és referent als debats mundials sobre el funcionament d’Internet

05 octubre 2011

Fa alguns dies puntCAT va ser present en dos fòrums de debat al voltant d’Internet que, un cop més, situen .cat com a domini de referència a nivell mundial. En primer lloc, en Nacho Amadoz, director legal de puntCAT, va viatjar fins a Sèrbia per a ser present a la quarta conferència internacional que el domini de Rússia, .ru, va organitzar per als registres i registradors dels dominis territorials -ccTLD- d’Europa central i de l’est. Per segon any consecutiu .cat ha estat convidat a aquesta conferència, aquest cop per a compartir la nostra experiència com a gTLD per a augmentar la privadesa de les dades de les persones físiques al Whois. Curiosament aquesta conferència va tenir lloc a Novi Sad, no massa lluny de Zrenjanin, l’antiga Nova Barcelona fundada a la riba del Begej per catalans austracistes després de la guerra de successió. Ací podeu consultar el programa d’aquesta trobada, en anglès, i des d’ací (PDF) podeu descarregar-vos la presentació  que va realitzar.

L’interès que el model de domini de .cat desperta dins la indústria mundial dels dominis no ha deixat de créixer des del nostre naixement. Una altra mostra d’això la tenim en la ponència que se’ns va demanar realitzar a la trobada anual que va celebrar l’Internet Governance Forum -IGF-, la setmana passada a Nairobi. La sessió en la que vam participar remotament es va plantejar entorn a què es pot fer per a què les llengües minoritzades tinguin presència real a Internet. .cat es va presentar com a cas d’èxit en diverses vessants, tant pel que fa a la operativa del domini, com pel procés que es va dur a terme per a la seva creació. Mitjançant una connexió remota, el nostre director legal, Nacho Amadoz, va debatre amb els participants d’aquest fòrum quines són les particularitats d’un domini dedicat a una llengua i la nostra visió sobre el procés de creació de nous dominis lingüístics. Ací trobeu més detalls d’aquesta passada edició.

Volem compartir amb vosaltres l’interès que desperta el .cat arreu i que us en sentiu partíceps. Fent servir el .cat, ens projectem plegats al món i el món s’interessa pel que fem i el que som.

 

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades