Notícies > Celebrem el 4rt aniversari de .cat

Celebrem el 4rt aniversari de .cat

02 març 2010

Benvolguda, benvolgut,

Celebrem el quart aniversari del domini .cat amb molta il·lusió i satisfacció pels objectius i tasques acomplerts fins ara.

En efecte, som reconeguts mundialment com un domini solvent i segur. Hem superat la fita dels 40.000 dominis i compartim la satisfacció d’haver assolit un bon creixement que es demostra alhora amb la presència del .cat al carrer i amb l’elevat ús del domini a casa nostra.

El .cat és també una bona eina per superar la crisi. Permet adreçar-se directament al mercat catalanoparlant, un mercat amb un volum, valor i demanda creixents, però fins ara no prou ben servit. Cada dia més empreses i multinacionals opten pel .cat a fi de segmentar ofertes i trobar la complicitat dels clients.

L’èxit del .cat es fonamenta en la recerca de la Qualitat i s’aixeca sobre tres pilars ben sòlids: l’excel·lència empresarial, el lideratge tecnològic i l’obra social. puntCAT assoleix l’excel·lència empresarial reportant beneficis, un any més, gràcies a un creixement del 19%, un estricte control de la despesa, uns comptes auditats voluntàriament i un creixement basat en un domini que, comparat amb
qualsevol altre, aporta sempre més valor afegit: en seguretat, valor i qualitat de servei.

Aconseguim aquest valor afegit a través del lideratge tecnològic que portem demostrant any rera any des del 2006. Tal com vam anunciar l’any passat, puntCAT ha adaptat els sistemes per a poder oferir, un cop més de manera pionera, IPv6 i DNSSEC a tots els usuaris i titulars de dominis .cat. Amb IPv6, el .cat està preparat per superar amb èxit l’imminent exhauriment de les adreces d’Internet. Amb DNSSEC, .cat fa un pas de gegant per augmentar la seguretat de les transaccions electròniques, distanciant-nos un cop més dels dominis que competeixen en volum i no en qualitat.

L’obra social de puntCAT ha estat focalitzada en reinvertir els beneficis en qui ens han ajudat a créixer. Ho hem fet a través de la reducció de preus (més del 75% en 4 anys!), les millores tecnològiques que han aportat més valor als dominis .cat, i la divulgació de l’ús avançat d’Internet.

El 2009 ha estat un any on el domini .cat ha estat referendat arreu com un model de futur. I com a tal, afrontem el 2010 amb molt bones expectatives i nous projectes. Per exemple, altres candidatures a dominis ens demanen consell i supervisió, i tenim l’experiència, la solvència i la preparació per assumir la responsabilitat de gestionar nous dominis.

Però si bé és cert que la Fundació puntCAT ha treballat de valent per posar els fonaments d’aquest èxit, tot això no hauria estat possible sense la confiança de les persones, empreses, associacions, institucions i administracions, que cada dia escullen el .cat.

A tots els qui, com a titulars de dominis .cat o com a usuaris de les webs .cat, ens feu confiança dia a dia, a tots, moltes gràcies i per molts anys !

Salvador Alegret i Sanromà
President de la Fundació puntCAT

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades