Notícies > Colònia reuneix els principals dominis geogràfics de primer nivell que identifiquen una ciutat, una regió, una llengua o una cultura

Colònia reuneix els principals dominis geogràfics de primer nivell que identifiquen una ciutat, una regió, una llengua o una cultura

12 setembre 2023

Comencem el curs amb la trobada del GeoTLD Group, que ha tingut lloc a Colònia (Alemanya) els dies 11 i 12 de setembre. Nacho Amadoz, director de l’àrea corporativa de la Fundació .cat i president de GeoTLD Group ha donat la benvinguda a la trobada dels dominis geogràfics de primer nivell que identifiquen una ciutat, una regió, una llengua o una cultura.

La reunió ha comptat amb la presència de dominis com el .barcelona, .bzh, .paris, .amsterdam, .nl, .eus, .gal, .wien, .hamburg, .berlin, .denic, .fsl, . alsace, entre d’altres, així com els principals registradors. La trobada ha estat organitzada per ECO.de, una associació d’Alemanya que representa diverses organitzacions i empreses digitals per assegurar una transformació digital sostenible, responsable i segura.

Per la seva banda, el director de la Fundació, en Roger Serra, ha compartit les principals accions previstes del .cat i del .barcelona per aquest any, així com ha presentat l’informe realitzat per l’Aliança per la presència digital del català, on la Fundació n’és la coordinadora, que analitza la visibilitat dels webs en català en els resultats de cerca a Google i com aquest ha pogut afectar altres llengües.

La directora de dominis de la Fundació .cat, Bea Guzmán, ha presentat l’estudi sobre el posicionament del .cat, que determina que les pàgines dels dominis .cat  posicionen comparativament millor que el .es o el .com. L’estudi ha estat molt ben rebut pels assistents i s’ha acordat realitzar un estudi per altres dominis lingüístics o regionals. 

A més a més, durant la trobada del GeoTLD Group, els diferents integrants també han compartit les seves inquietuds i propostes de màrqueting i han treballat en establir estratègies comunes en temes com el nis2 o el comàrqueting.

La reunió també ha permès conèixer experiències d’altres dominis de ciutat que  poden ser aplicables al .cat o el .barcelona i servir d’inspiració per a endegar noves accions.

Paraules clau: , .

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades