Notícies > Crida per elaborar un mapatge d’iniciatives que fomentin els drets digitals

Crida per elaborar un mapatge d’iniciatives que fomentin els drets digitals

11 març 2021

FONT: Xnet

Xnet llança una crida per participar d’un mapatge d’iniciatives que tinguin a veure amb l’impuls dels drets digitals a Barcelona. Busquen projectes ja realitzats que ajudin a entendre o a implementar la neutralitat de la xarxa, la privacitat de les dades, els algoritmes, la democràcia digital i l’accés al coneixement i a la informació.

El Mapatge de l’ecosistema ciutadà actiu en la defensa dels drets digitals és una proposta del Grup Ciutadà de Polítiques Digitals, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, que va néixer fa un any amb la finalitat d’impulsar el valor de l’ecosistema ciutadà en aquest àmbit.

El resultat del mapatge serà “un repositori de l’Ajuntament de Barcelona sobre què fan les forces vives de Barcelona en àmbit de drets digitals per donar-li suport, per una banda, i perquè sigui de referència en el treball en xarxa de la Cities Coalition for Digital Rights, per l’altra”, explica Xnet al seu web.

La Cities Coalition for Digital Rights és un espai format pels Ajuntaments de Barcelona, Nova York i Àmsterdam l’any 2018 que pressiona per protegir i promoure la sobirania i els drets digitals a escala municipal.

El termini per presentar els projectes al mapatge és el 21 de març. Si formeu part d’algun projecte en aquest àmbit o en coneixeu algun, podeu visitar el formulari de la iniciativa.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades