Notícies > ‘Desprotegides, malgrat tot’, un webdoc sobre violència de gènere

‘Desprotegides, malgrat tot’, un webdoc sobre violència de gènere

25 novembre 2020

La violència masclista ja afecta a 55 milions d’europees. Els 28 països membres de la UE paguen uns 256 mil milions d’euros a l’any per erradicar-la. FONT: Pixabay

En el dia internacional per l’eliminació de les violències contra les dones recuperem el webdoc ‘Desprotegides, malgrat tot’, una anàlisi del problema estructural que pateix Catalunya amb la violència contra les dones, basat en el tractament massiu de dades.

75.000 dones van patir violència masclista molt greu l’any 2018 a Catalunya. Es desconeix, però, la dimensió real d’aquest problema perquè hi ha un desgavell amb les dades actuals. El Consell General del Poder Judicial va registrar el 2018 un total de 23.098 denúncies de violència masclista a Catalunya. En el Dossier Estadístic de Violència Masclista 2018 —presentat per l’Institut Català de les Dones aquest mes de març— consten només 15.982 denúncies. La Unitat de Violència Masclista de l’Hospital Clínic va atendre l’any passat 450 casos de dones. Aquestes són només algunes de les xifres que ens mostra el reportatge ‘Desprotegides, malgrat tot’ que es va presentar ara fa un any. El van realitzar els periodistes Karma Peiró, Xaquin G.V. i Rocío Minivielle, amb el suport de la Fundació .cat  i va servir per evidenciar que els recursos econòmics que s’inverteixen per eradicar la violència masclista ”no són, ni de llarg, suficients”.

Aquest 2020, el treball ha guanyat una medalla Malofiej de plata, considerada el premi Pulitzer de la infografia i la visualització.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades