Notícies > Dia IPv6, Internet ha de seguir creixent

Dia IPv6, Internet ha de seguir creixent

08 juny 2011

Organitzat per la Internet Society –ISOC-, el 8 de juny es celebra arreu del món el World IPv6 Day (twitter #WorldIPv6Day), una efemèride que a puntCAT volem aprofitar per a posar en relleu la necessitat d’accelerar l’adopció d’IPv6 i facilitar-ne el seu aprenentatge. Les adreces IPv4 sobre les que funciona Internet ja s’han esgotat. L’entitat que atorga aquestes adreces, IANA, va lliurar-ne les darreres al febrer d’aquest any i ara més que mai cal que la xarxa treballi amb IPv6 si no volem parar-ne el seu creixement.

El WorldIPv6Day vol alertar d’aquest fet i conscienciar a tothom qui treballa o es mou per la xarxa per a que es vagi adoptant el nou protocol i entre tots creem demanda. Demanem IPv6 quan comprem encaminadors (routers) o contractem connectivitat als proveïdors d’accés a Internet –ISP-, i demanem també a les empreses d’allotjament (hosting) i/o de col·locació (housing) que ens assignin adreces IPv6.

Ja coneixeu el compromís de puntCAT pel lideratge tecnològic. El nostre domini està preparat des del seu naixement (febrer de 2006) per a acceptar en els DNS adreces IPv4 i IPv6. A més a més, des de febrer de 2010, els nostres sistemes de registre funcionen perfectament amb dos protocols, com també els DNS que tenim repartits pel món la infraestructura dels quals ens ha permès fer-ho. També hem anat adaptant webs i per exemple es poden consultar per IPv6 i IPv4 les webs https://xn--fundaci-r0a.cat, https://domini.cat i https://totssom.cat.

I per ajudar-vos a fer el pas hem publicat gratuïtament IPv6 per a tothom. Guia d’ús i aplicació per a diversos entorns; un llibre divulgatiu que explica de manera senzilla però precisa, què és i com configurar IPv6. Es pot consultar en línia o descarregar en format PDF des de la pàgina https://www.ipv6peratothom.cat.

Internet no deixarà de funcionar perquè s’hagin acabat les adreces IPv4 (de fet ja s’han acabat fa uns mesos i podeu llegir aquest blog) però sí que el fet de no emprar IPv6 limita el creixement d’Internet. Es poden adoptar solucions temporals per desdoblar les adreces, però aquest nyap és posar aigua al vi. No posposem el problema, animeu-vos a adoptar IPv6 i demaneu-lo als vostres proveïdors.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades