Notícies > “El Detallista ha estat pensat i concebut des d’un inici en català, l’elecció del domini .cat era indubtable”

“El Detallista ha estat pensat i concebut des d’un inici en català, l’elecció del domini .cat era indubtable”

18 desembre 2018

La Lídia i en Narcís són detallistes de mena, tant que fa un temps van decidir deixar les seves feines i començar un projecte de capses gourmet de regal i experiències gastronòmiques anomenat el Detallista.

La Lídia i en Narcís són detallistes de mena, tant que fa un temps van decidir deixar les seves feines i començar un projecte de capses gourmet de regal i experiències gastronòmiques anomenat el Detallista.

Què és el Detallista?

Som una empresa que ens dediquem a la venda en línia de capses gourmet de regal amb productes de proximitat per a particulars i empreses. A banda, també oferim escapades gastronòmiques.

Els productes gastronòmics que seleccionem són de petits productors del territori per tal de fomentar el comerç local i de respectar els processos naturals d’elaboració.

Pensem cada capsa com un regal, cuidant cada detall. Maridem els productes segons el moment de consum (vermut, pícnic, gintònic) o el tipus de propòsit (Nadal, romàntic, naixement, casament) a través d’una proposta creativa de textos, il·lustracions, música i un packaging original.

A nivell corporatiu oferim regals d’empresa, lots de Nadal, detalls corporatius per a esdeveniments i propostes de teambuilding.

Com i quan neix el projecte?

Som la Lídia i en Narcís. Pallaresa i gironí. Ja de sempre hem estat gourmets i detallistes de mena, i ens venia molt de gust fer un projecte que tingués relació amb la gastronomia i amb el territori, ja que ens encanta descobrir-nos llocs i productes de cada zona. El gust pel bon menjar ens ve de sèrie. Tots dos ho hem viscut des de ben menuts a casa nostra i, ara, res ens agrada més que trepitjar el territori per descobrir noves perles gastronòmiques.

Què té el Detallista que el faci diferent d’altres capses gourmet?

Qui esculli el Detallista trobarà diverses idees de regal originals, vinculades al món gastronòmic, que és tendència actualment. A diferència d’altres propostes similars, intentem anar més enllà de la suma inconnexa dels productes i pretenem cuidar molt cada detall.

En aquest sentit apostem per la cultura i la creativitat i, per això, hem creat un packaging inspirador en forma de joc (Quin gust té el nostre paisatge?) i hem posat el nom d’una frase feta catalana a cada pack (Matar el cuc, pel pack del vermut, per exemple). També hem afegit un kit de creativitat que inclou una il·lustració de la frase feta, una llista de Spotify per al maridatge musical i un mapa i descripció de tots els productes.

Els inicis d’un negoci sempre són complicats. Com ha estat en el vostre cas?

Com en tots els projectes, els inicis no han estat fàcils. Per tirar endavant el Detallista vam decidir deixar les nostres respectives feines de Barcelona i marxar a viure al Pallars Sobirà. Per al llançament del negoci, vam invertir tots els nostres estalvis, vam fer una campanya de crowdfunding amb Verkami per tal de recaptar fons i validar el nostre producte i vam comptar amb el suport de la fórmula coneguda com a Family & Friends & Fools.

Al vostre web dieu que voleu iniciar la revolució del detallisme. Creieu que falten detallistes al món?

Sí, tenim moltes ganes de començar aquesta revolució. Volem posar en valor la figura de qui regala. Contagiar les ganes de regalar i que pensar un regal no sigui cap càrrega sinó transformar-ho en un plaer. I volem fer-ho mimant cada detall i imaginant el millor regal per a cada ocasió.

Confesseu: sou detallistes entre vosaltres?

És clar. No podria ser de cap altra manera! Ens encanta sorprendre’ns, tot i que a vegades cal temps i no anem sobrats. Per això, però, existeixen propostes com el Detallista. Per fer-ho més fàcil!

Com us imagineu el Detallista d’aquí a 5 anys?

Es fa molt difícil d’imaginar com serà el Detallista d’aquí a 5 anys… De fet, ara ja és un projecte diferent de com el vam imaginar inicialment. Per nosaltres ha estat molt positiu que hagi anat evolucionant i prenent forma a mesura que ha anat creixent. Per tant, seguirem escoltant les opinions dels nostres Detallistes que segur que ens ajudarà molt.

Per què vau optar per un domini .cat?

El Detallista ha estat pensat i concebut des d’un inici en català. Té perspectiva de territori, tant pels productes que inclouen els packs, com pels detalls que l’acompanyen: la frase feta catalana, els textos i, fins i tot, el missatge del packaging. Per tant, l’elecció del domini .cat era indubtable.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades