Notícies > El dipòsit digital de la Biblioteca de Catalunya arxiva les pàgines .cat

El dipòsit digital de la Biblioteca de Catalunya arxiva les pàgines .cat

26 març 2010

Gràcies a un conveni de col·laboració entre la Fundació puntCAT i la Biblioteca de Catalunya, signat el novembre de 2006, un 35% del total de les webs .cat registrades actualment són preservades, hores d’ara, pel Patrimoni Digital de Catalunya (PADICAT).

El PADICAT, un dels 36 arxius web existents al món, garanteix la preservació dels recursos digitals catalans publicats a Internet. Aquest projecte fou iniciat a 2005 i durant el passat 2009 ha prioritzat la captura sistemàtica de les pàgines amb domini .cat, principalment aquelles relatives a l’administració i serveis públics. A l’actualitat, el domini .cat representa el 62% dels recursos del PADICAT, amb un total de 14.256 noves versions de 14.004 llocs web.

A puntCAT valorem molt positivament aquesta tasca pública d’arxivar la Internet catalana per així facilitar l’accés permanent a tota la producció cultural, científica i de caràcter general en llengua catalana, la qual ha estat publicada en format digital.

A març de 2010, el PADICAT preserva 22.931 captures de 17.063 llocs web, que ocupen 7,7 Terabytes d’un total de 186 milions de fitxers informàtics.

Per a més informació: https://www.padicat.cat

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades