Notícies > “El domini .cat representa clarament la nostra essència”

“El domini .cat representa clarament la nostra essència”

21 agost 2018

L’Albert i l’Eduard ens presenten Guies.cat, un projecte que ha engegat amb molta força i que segur, molt aviat, ens ajudarà a viatjar en català a qualsevol racó del món.

L’Albert i l’Eduard ens presenten Guies.cat, un projecte que ha engegat amb molta força i que segur, molt aviat, ens ajudarà a viatjar en català a qualsevol racó del món.

Expliqueu-nos què hi trobarem Guies.cat.

Guies.cat és la primera plataforma de reserves turístiques on trobareu rutes guiades en català per les ciutats més importants de tot el món. A partir del mes de setembre volem ampliar continguts al nostre web, on inclourem altres serveis turístics dirigits per catalans al món (petits hotels amb encant, restaurants, activitats turístiques vàries, etc.). Si coneixeu a algú que pugui estar interessat en aparèixer a Guies.cat, us invitem a fer-nos-ho saber a través del formulari que hem habilitat al web.

Qui hi ha darrera de Guies.cat?

Som un equip jove, molt il·lusionat, professional i implicat, provinent del món empresarial i associatiu. Ens uneix un denominador comú: el català.

Com i per què neix el projecte?

Per diverses experiències pròpies i externes dels integrants de l’equip, vàrem adonar-nos de les grans mancances d’oferta de rutes guiades en la nostra llengua (en general, en tot el sector turístic de fora de Catalunya, és difícil trobar informació i serveis exclusivament en català). Tothom sap que, quan viatja, pot realitzar activitats en idiomes com el castellà o l’anglès… però us heu preguntat mai si podeu fer-les en català? A partir d’ara sí, amb Guies.cat!

A quines ciutats podem trobar rutes turístiques guiades en català?

Actualment estem presents a les principals ciutats d’Europa com París, Londres, Praga, Florència, Berlín… i també a Tòquio i Manhattan. En breu, ciutats com Roma, Berlín, Moscú, San Francisco, Sidney, Shangay… seran properes destinacions on disposarem de guies en català.

Què ha de fer una persona que vulgui fer una de les vostres rutes?

És molt senzill. Només cal entrar al web Guies.cat i directament ja es pot visualitzar l’oferta actual de ciutats. Escull l’itinerari que més t’agradi i ja pots fer la reserva en línia. Posteriorment, rebràs un val al teu correu electrònic amb tota la informació (per presentar-lo el dia de la visita).

Què hem de fer si volem proposar-nos com a guia?

El nostre equip de guies el formen professionals acreditats, amb titulació oficial i residents -des de fa anys- al país de destí. Si és el teu cas i vols unir-te a Guies.cat, fes-nos arribar el teu currículum!

Com rep la gent el fet de poder seguir un itinerari a l’estranger en català?

Amb molta il·lusió. Saps aquella sensació d’escoltar a algú que parla el teu idioma a l’altra punta del món? Doncs aquest sentiment ens l’han transmès molts dels nostres usuaris.

Per què us vau decidir pel .cat?

Sense dubtar-ho i d’una manera natural, a l’hora de registrar el nostre projecte, el .cat va ser quelcom imprescindible. No contemplàrem cap altra opció. Amb aquest domini es representa clarament la nostra essència.

Les visites guiades es contracten exclusivament a través del vostre web?

La nostra plataforma és íntegrament en línia i la majoria de gestions són molt accessibles i senzilles de realitzar a través del web. Actualment, cada cop amb més freqüència, l’usuari vol disposar de millors facilitats a l’hora de programar i dissenyar el seu viatge. És per això que hi contactem via correu electrònic i, si s’escau, també per via telefònica.

Com us imagineu que serà Guies.cat d’aquí 5 anys?

Ens agradaria ser el web de referència del turisme en català a l’exterior.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades