Notícies > Els Webs al punt .cat triomfen als Dot Award

Els Webs al punt .cat triomfen als Dot Award

27 maig 2011

Us recordeu del Webs al punt .cat ? Es tracta del concurs de creació de llocs web per a alumnes d’ESO, Batxillerat i/o Cicles formatius de Grau Mitjà que vam organitzar fa uns mesos per a ajudar als adolescents a tenir una presència activa a la xarxa. La convocatòria d’aquest concurs va ser un èxit, acollint un centenar d’alumnes participants d’arreu dels Països Catalans. A finals d’abril el jurat va publicar els webs guanyadors, els quals parlen de temàtiques diferents sempre des d’una perspectiva europea: viatges, aficions, cultura, política, esports… Els divuit Webs al punt .cat que apareixen ací, formats pels guanyadors del nostre concurs, van accedir al concurs europeu Dot Award, on competien amb webs creats per alumnes d’altres països d’Europa.

Fa uns dies Dot Award va publicar els guanyadors del concurs i el veredicte ha estat ben satisfactori: el jurat ha premiat tres Webs al punt .cat! El millor lloc web de la primera edició del Dot Award ha estat ecastellsue.cat, creat per alumnes de l’Institut Cendrassos de Figueres, el qual recull informació sobre els diferents castells que trobem a Europa. Elgustdecatalunya.cat, creat per alumnes de l’INS Salvador Espriu de Salt, ha quedat en segon lloc del concurs; la seva temàtica se centra en els diferents gustos culinaris dels europeus, posant èmfasi en la gastronomia catalana. A més a més, no ens podem oblidar de la menció especial que el jurat de Dot Award ha fet al web català europeandpolitics.cat, creat per dos alumnes del Col·legi Sant Nicolau de Sabadell; la seva inquietud política va sorprendre gratament al jurat. El passat dimarts 24 la Fundació puntCAT, coorganitzadora del concurs europeu juntament amb el domini .be (Bèlgica) i el .si (Eslovènia), va entregar el guardó als catalans guanyadors. Ací pots veure algunes fotos.

El tercer premi del Dot Award ha recaigut en mans d’un grup d’alumnes belgues, autors del lloc bartgoeseurope.be. Així també, el jurat ha fet dues altres mencions especials: al web Evropa.si, creat per adolescents eslovens que es troben hospitalitzats, i als alumnes d’una classe de Bèlgica que han preparat i fet el seguiment del seu viatge de fi de curs a Dublin a través del web kamsa-goes-dublin.be.

Ens congratula enormement que la nostra comunitat compti amb joves creadors interessats en compartir les seves inquietuds a través d’Internet i els esperonem a continuar fent un ús actiu de les TIC. L’èxit de la primera convocatòria de Webs al punt .cat ens encoratja a anunciar una segona edició pel curs 2011-12, amb algunes interessants novetats. Els i les nostres adolescents són el futur i des de puntCAT volem donar-los eines per tal que continuen enfortint el lideratge de la comunitat catalanoparlant a la xarxa.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades