Notícies > Ens apropem als 100.000 dominis .cat

Ens apropem als 100.000 dominis .cat

04 desembre 2019

L’anhel de la Fundació puntCAT i dels nombrosos internautes catalanoparlants s’apropa cada cop més a la realitat. Actualment, quan es compleixen deu anys del naixement del .cat, ja hem superat els 96.500 dominis quan, a mitjan d’abril, la xifra se situava en els 88.000.

“Treballem perquè el .cat sigui el domini més emprat de Catalunya, ja que és el que millor identifica la comunitat de parla catalana a Internet”. L’anhel de Santi Ribera, director general de la Fundació puntCAT, i dels nombrosos internautes catalanoparlants s’apropa cada cop més a la realitat. Actualment, quan es compleixen deu anys del naixement del .cat, ja hem superat els 96.500 dominis quan, a mitjan d’abril, la xifra se situava en els 88.000. La fita dels 100.000 dominis .cat queda cada cop més a prop.

Les nombroses campanyes que s’han impulsat des de la Fundació puntCAT els darrers mesos han donat el seu fruit. Un alt nombre d’entitats públiques, grans empreses, petits comerços i autònoms compten ja amb l’extensió .cat als seus webs i correus electrònics. La tria d’aquest domini és una oportunitat pels webs per posicionar-se a la xarxa en català i traslladar el seu missatge de forma més directa i efectiva a la comunitat catalanoparlant.

Més enllà de les campanyes promocionals impulsades per la Fundació puntCAT, cal destacar també el concurs Webs al punt .cat, que celebra aquest curs la seva sisena edició. Es tracta d’un certamen que incentiva els estudiants a que creïn llocs web o aplicacions en català. Una altra iniciativa notòria és la Gira del .cat, que va passar per Vic a finals de novembre i que estarà present a diverses localitats catalanes durant l’any que ve. Aquesta acció itinerant vol aconseguir conscienciar a tot tipus d’usuaris de la importància d’adoptar l’extensió .cat.

El 2014 va ser l’any amb més dominis .cat donats d’alta de la història amb un total de 23.534 nous registres actius. Aquesta fita pot ser superada aquest 2015 i la Fundació puntCAT treballarà perquè així sigui possible. Els 100.000 .cat ja s’apropen.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades