Notícies > És el dia d’Internet i tenim un regal per la comunitat .cat

És el dia d’Internet i tenim un regal per la comunitat .cat

12 maig 2012

El 17 de maig es celebra arreu del món el dia d’Internet, les Telecomunicacions i la Societat de la Informació. Així doncs, avui és un dia de celebració pels internautes catalanoparlants: som l’única comunitat que tenim un domini d’Internet propi i, el que és més important, un domini de gran qualitat reconeguda a tot el món! Felicitats, família .cat!

Per a celebrar aquesta data com cal tenim una molt bona notícia que millorarà el servei que us donem: després de molts anys de treball i de negociacions, ICANN ha donat llum verda a la nostra proposta de modificació del whois, de forma que les persones físiques que sigueu titulars d’un domini .cat, podreu amagar les dades personals en cas que no vulgueu que siguin públiques. Des que el passat 6 de maig ICANN ens va anunciar la notícia, treballem en l’implementació d’una interfície molt simple que us deixi escollir si publicar les vostres dades de contacte o protegir-les. Tan aviat com sigui possible, tant les persones físiques que registreu nous dominis com els titulars dels més de 53.000 dominis registrats a l’actualitat podreu escollir, de forma gratuïta, si mostrar les vostres dades o no.

Preocupats per la vostra privacitat des del naixement de .cat
Som conscients de l’interès dels titulars de dominis en protegir les seves dades, per això vam voler donar llum al domini .cat amb aquest servei incorporat. No obstant, la normativa d’ICANN estableix que qualsevol titular d’un domini genèric –gTLD– ha de de poder ser contactat en qualsevol moment, ja sigui per ICANN o pel propi Registre (puntCAT en aquest cas), per això cal que cada domini tingui associades les dades reals i actualitzades del seu titular, consultables públicament des de whois.cat. Després d’un procés llarg en el que hem buscat el suport de diferents agències de protecció de dades i la complicitat d’altres dominis que podran aplicar el mateix servei, ICANN ens ha donat el vistiplau. Aproximadament un 5% dels titulars de .cat, preocupats per l’exposició publica de les vostres dades, teniu contractat el servei de protecció de dades que ofereixen algunes empreses registradores i que dificulta l’accés directe al vostre contacte; això, a ulls de la normativa d’Internet, fa que no sigueu els titulars del vostre domini. D’aquí unes setmanes podreu passar a protegir les vostres dades complint al màxim amb la llei de protecció de dades europea i espanyola, i amb els requisits de la normativa d’ICANN. Aquest servei s’adreça a persones privades per tal que no us vegeu obligades a tenir les vostres dades a disposició pública, entenent que és interessant per a les empreses o entitats jurídiques que tingueu les dades de contacte a disposició de tothom.

Dels vint-i-vuit dominis genèrics que existeixen al món -gTLD-, el .tel (reservat per als números de telèfon) és l’únic que disposa d’un servei similar. Així doncs, .cat continua sent un domini de qualitat que situa a la comunitat catalanoparlant a primera línia mundial. Desitgem que compartiu amb nosaltres l’alegria de fer .cat un domini encara millor, ara amb aquest nou servei de valor afegit!

Bon dia d’Internet!

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades