Notícies > Es lliuren els primers premis BCNFemTech

Es lliuren els primers premis BCNFemTech

FONT: Ajuntament de Barcelona

La primera edició dels premis BCNFemTech, organitzats per l’Ajuntament de Barcelona, ha reconegut quatre projectes tecnològics dirigits per dones que són referents en els respectius àmbits. Es tracta de Technovation Girls Catalunya, DigitalFems, Sischain: una Blockchain de Sororidad i FIBRACAT TV. Cadascun d’ells ha rebut una dotació de 8.000 euros i un guardó dissenyat per l’artista electrònica i creadora de codi Mónika Rikić.

La primera categoria era de gènere i infància. El projecte “Technovation Girls Catalunya”, de l’Associació Espiral, Educació i Tecnologia. La iniciativa crida les nenes a pensar en els problemes del seu voltant per proposar solucions tecnològiques.

La segona categoria era de dades amb mirada de gènere en el sector de la tecnologia. L’associació DigitalFems amb el projecte “Dades obertes sobre Dones Tecnològiques a Catalunya” n’ha resultat la guanyadora. L’objectiu del projecte és aportar dades reals sobre la representació laboral de les dones als entorns TIC. El resultat quedarà publicat en un repositori de dades obertes.

Violència a les xarxes és la tercera categoria. Adriana Aguirre Such i Stefania-Maria Kousoula s’han endut el guardó amb el projecte “Sischain: una Blockchain de Sororidad”, una xarxa anònima per a dones que han patit violència de gènere. Les dones poden oferir o cercar ajuda a través d’un banc del temps.

La darrera categoria, de Visibilitat de les dones tech a la ciutat de Barcelona, ha premiat el canal de TDT FIBRACAT TV, que parla de dones, tecnologia, emprenedoria i llengua catalana des de juny de 2020.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades