Notícies > Estem d’aniversari: Sis anys projectant-nos des de la xarxa al món!

Estem d’aniversari: Sis anys projectant-nos des de la xarxa al món!

16 setembre 2011

A les 01:04 del 16 de setembre de 2005, hui fa sis anys, ICANN va comunicar-nos la creació del .cat, el primer i únic domini d’Internet concedit a una cultura i una llengua. Al marge de les fronteres polítiques, fa sis anys que els catalanoparlants som presents al món amb un domini de primer nivell –TLD-, una marca pròpia amb la qual ens apleguem al voltant del diccionari.

Hui és un bon moment per a recordar que aquesta gesta, fruit d’una iniciativa privada de la societat civil, ens ha situat al món, ens ha tret de la invisibilitat i des de la primera fila d’Internet, ens permet parlar clar i català a tothom. La forta demanda cívica darrere de .cat ha permès assolir més de 50.000 dominis registrats i ha situat .cat com el primer domini genèric amb més qualitat, pel que fa a la gran quantitat de contingut que aporta a la xarxa per nombre de dominis (pots ampliar aquesta informació ací). La normalitat amb la que es veu .cat cada dia pel carrer, és la que atreu cada cop a més empreses a fer servir el seu domini natural, i la que ha atret a grans multinacionals a utilitzar .cat per a adreçar-nos específicament els seus productes, com Microsoft, Google, Decathlon, etc. Aquesta confiança que ens demostreu dia rere dia és la que ens ha permès fer de .cat un domini capdavanter, que adopta constantment les darreres novetats tecnològiques, com DNSSEC i IPv6, i esdevenir un model a seguir dins la indústria mundial dels dominis d’Internet.

.cat ha marcat un abans i un després en la cultura digital catalana i us mereixeu moltes felicitacions i moltes gràcies. Un cop més, queda demostrat del que som capaços de fer plegats quan se’ns deixen les mans lliures.

 

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades