Notícies > Estem d’enhorabona: el domini .cat compleix 8 anys!

Estem d’enhorabona: el domini .cat compleix 8 anys!

13 febrer 2014

No és fàcil seguir creixent any rere any ni encara menys convertir-se en una referència mundial pel que fa a dominis dirigits a una comunitat lingüística i cultural. Però el .cat ho ha aconseguit i avui celebrem el nostre vuitè aniversari amb grans perspectives de futur. Des que el 13 de febrer de 2006 es va posar en marxa el registre de dominis, el .cat s’ha fet fort a nombrosos àmbits (empreses, entitats, organisme públics, particulars…) i s’ha convertit en la millor eina dels catalanoparlants per identificar-se a Internet. Els milers de dominis registrats actualment constaten que la del .cat és una història d’èxit.

El suport explícit de 98 entitats i associacions, 2.615 empreses i 65.468 persones al domini .cat va fer possible que la ICANN, la institució que regula els dominis d’Internet, aprovés la nostra candidatura el 16 de setembre de 2005, requisit previ al llançament d’avui fa vuit anys. Des d’aleshores, la Fundació puntCAT, l’entitat privada sense ànim de lucre encarregada de la gestió del .cat, ha treballat per facilitar a tots els catalanoparlants una identitat digital i ha comptat amb amplis suports a tot Catalunya.

Estrenem nou web
El domini .cat està cada cop més present a la xarxa i prova d’això és el recent llançament del nou web de la Fundació puntCAT, que ha augmentat el seu volum d’informació i ha renovat el seu disseny per apropar-se a la comunitat .cat i, alhora, ser una eina per valorar la situació de la nostra llengua a Internet. Aquest nou espai online posa de manifest que el .cat és un domini innovador, segur i de gran qualitat. A què esperes per apuntar-t’hi? Estem segurs que en el nostre proper aniversari encara tindrem més motius de celebració!

 

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades