Notícies > Hostatgem la primera sessió de treball entre els dominis territorials d’Europa i els d’Amèrica Llatina i el Carib

Hostatgem la primera sessió de treball entre els dominis territorials d’Europa i els d’Amèrica Llatina i el Carib

06 març 2013

La Fundació puntCAT, entitat que gestiona el nom del domini d’Internet .cat, acull des d’avui i fins al proper divendres als dominis territorials europeus associats a CENTR (Council of European National Top-level Domain Registries), i als de l’àrea llatino-americana i caribenya agrupats a LACTLD (Latin American and Caribbean ccTLDs Organization). Amb motiu de la 10a jornada de Màrqueting de CENTR, es realitza alhora una trobada amb l’entitat homònima a l’Amèrica Llatina; és el primer cop que aquestes dues grans organitzacions de dominis d’Internet es reuneixen per a treballar plegades i compartir experiències. CENTR està formada per 60 membres: els dominis de dues lletres dels països europeus i alguns dels genèrics, com el .com, .org o .net, mentre que LACTLD la formen 32 dominis: els territorials d’Amèrica llatina i el Carib, i alguns altres genèrics. Aquesta convenció internacional que té lloc el 6, 7 i 8 de març a Barcelona reuneix als responsables dels dominis d’Internet de més de 30 països d’arreu del món, així com als responsables d’alguns dominis genèrics, com ara .cat, amb la finalitat de posar en comú les millors pràctiques entorn al màrqueting dels dominis d’Internet. Els dominis de Mèxic i de Colòmbia, o el de Rússia, explicaran les estratègies de comercialització que han executat amb èxit en els seus dominis. La imminent concessió d’un miler de nous dominis escampats per tot el món, també serà un altre dels temes que es tractaran a la trobada.

Per a celebrar aquestes jornades de treball en tal gran ocasió s’ha escollit la ciutat de Barcelona i l’hostatge de la Fundació puntCAT. La bona reputació que gaudeix la Fundació puntCAT dins la indústria dels dominis ha estat clau per a que l’organització de la trobada s’hagi decidit a venir a casa nostra. No en va, .cat va ser dels primers dominis que, sense representar a un estat sinó a una comunitat lingüística, va entrar a CENTR. També va ser el primer domini de fora de Llatinoamèrica convidat a ser membre associat a LACTLD. Aquí podeu consultar l’agenda de la trobada i si voleu seguir les diferents sessions, consulteu l’etiqueta #DomainsBCN a Twitter.

El reconeixement de la comunitat internacional cap el .cat no ha fet més que créixer al llarg dels set anys de domini propi. Al març de 2009, la Fundació puntCAT ja va hostatjar la 38a Assemblea General de CENTR. Ara, després d’haver estat el segon domini que més ha crescut al món el passat 2012, CENTR i LACTLD han decidit celebrar la seva primera reunió a casa nostra. La indústria internacional dels dominis valora els esforços de la Fundació puntCAT, qui ha aconseguit fer de .cat un domini líder que compta amb les darreres mesures tecnològiques (IPv6), de seguretat (DNSSEC), i de privacitat de dades (nou servei de whois). A pocs mesos de la posada en marxa dels nous dominis d’Internet, aquesta indústria torna a posar l’ull en l’èxit del domini dels catalanoparlants, no només per ser el primer i únic domini destinat a una comunitat cultural, sinó per haver demostrat la utilitat dels dominis d’Internet en visibilitzar les diferents comunitats del món, moltes de les quals aviat tindran un domini propi seguint el model i les passes de .cat.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades