Notícies > Ja tenim 5 anys

Ja tenim 5 anys

17 febrer 2011

Celebrem el cinquè aniversari del .cat amb moltíssima il·lusió i gran satisfacció pels objectius acomplerts durant aquest primer quinquenni del domini.

.cat ens ha posat a primera línia mundial. En efecte, som reconeguts mundialment com un domini solvent i segur. Des de .cat se’ns adrecen les grans corporacions en la nostra llengua i amb .cat ens identifiquem davant el món. Hem superat els 47.000 dominis i ens omple d’orgull la gran acollida que la nostra societat ha fet del .cat. El nostre domini creix sanament, fet demostrable pel seu ús normal i la seva presència diària a les nostres vides: naveguem per pàgines .cat, veiem .cat al carrer, escoltem .cat als mitjans, llegim .cat als diaris…

.cat és un model de futur i el seu èxit es fonamenta en la recerca de la Qualitat, la qual a puntCAT s’aixeca sobre tres pilars ben sòlids: l’excel·lència empresarial, el lideratge tecnològic i l’Obra Social.

En aquests cinc anys puntCAT ha assolit l’excel·lència empresarial reportant sempre beneficis i sempre autofinançats. Aquest darrer any hem crescut un 18%, hem tornat a superar amb èxit l’auditoria voluntària que realitzem, hem controlat fortament la despesa i hem seguit aportant per tercer any consecutiu més valor afegit que la majoria dels altres dominis, creixent en seguretat, valor i qualitat de servei.

El lideratge tecnològic que portem demostrant durant cinc anys és el que proporciona a la comunitat .cat el seu valor afegit. De forma capdavantera, puntCAT ha adaptat els seus sistemes per a poder oferir IPv6 i DNSSEC a tots els usuaris i titulars de dominis .cat. Amb IPv6, .cat està preparat per conviure amb les noves adreces d’Internet (IP), superant el recent exhauriment de les actuals IP. Amb DNSSEC, .cat proporciona molta més seguretat a les transaccions electròniques, distanciant-nos un cop més dels dominis que competeixen en volum i no en qualitat.

En tercer lloc, la solvència de puntCAT ens ha permès desenvolupar l’acció social del domini, que durant els primers anys ha estat focalitzada en reduir els preus (més del 75% en 4 anys!), aplicar al domini les darreres millores tecnològiques, difondre campanyes divulgatives i, a partir d’aquest últim any, posar en marxa l’Obra Social amb la donació dels Ajuts puntCAT a projectes sense ànim de lucre que potencien la Societat de la Informació.

Durant aquests cinc anys hem treballat en pro de la qualitat del nostre domini, fet que va esvair des d’un bon inici la incertesa inicial que els impulsors del .cat teníem davant la gran responsabilitat de la tasca a la qual ens enfrontàvem; no oblidem que desenvolupem una feina única al món, donat que som l’únic domini d’Internet al món dedicat a una comunitat lingüística. Aquest treball que prima la qualitat ens ha portat a ser referents mundials; altres candidatures a dominis ens demanen consell i supervisió, i tenim l’experiència i preparació de poder oferir els nostres serveis de gestió de dominis.

Però si bé és cert que la Fundació puntCAT ha treballat per posar els fonaments d’aquest èxit i que continuarà treballant-hi per augmentar-lo durant els propers anys, tot això no hauria estat possible sense la confiança de les persones, empreses, associacions, institucions i administracions que cada dia escullen el .cat.

A tothom qui, com a titulars de dominis .cat o com a usuaris de les webs .cat, ens feu confiança dia a dia, a tots i a totes, moltes gràcies i per molts anys!

Ací trobeu algunes imatges de la roda de premsa que hem celebrat per commemorar l’aniversari, i des d’ací us podeu descarregar el dossier (PDF) amb la tasca que hem desenvolupat especialment durant aquest últim any i els reptes que ens proposem per 2011.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades