Notícies > Ja tenim els Webs al Punt .cat guanyadors del curs 11/12

Ja tenim els Webs al Punt .cat guanyadors del curs 11/12

23 abril 2012

La segona edició d’aquest concurs de creació de llocs web per a alumnes de secundària i de graus formatius ja té guanyadors. El jurat ha avaluat els 150 webs participants, fets per una trentena d’escoles i instituts arreu dels Països Catalans, i ha emès el seu veredicte. A la pàgina del concurs ja es poden consultar els diferents premiats, destaquem ara els webs millor puntuats de les diferents categories:

En la categoria dels petits, la dels alumnes de 1r a 4t d’ESO, el web guanyador ha estat https://elsglobus.cat, realitzat per 3 alumnes de l’Escola Pia d’Igualada. Si t’interessen els globus aerostàtics, no deixis de visitar aquest lloc web i trobaràs notícies, fotos, vídeos, expedicions i molta més informació respecte a aquest tema. Bona feina!

En la categoria de 1r i 2n batxillerat i dels cicles formatius de grau mig, https://smxbb05.cat, web creat per 3 joves de l’Institut Joan d’Àustria de Barcelona, s’ha endut el primer premi. Aquest web mostra alguns aspectes destacables de la ciutat de Barcelona: gastronomia, moda, turisme… i una interessant aproximació a com viuen els joves de la ciutat comtal.

En la categoria dels grans, on per primer cop han pogut participar al concurs alumnes de cicles formatius de grau superior, el web guanyador ha estat https://firateca.cat, creat també per alumnes del Joan d’Àustria de Barcelona. La finalitat del seu web és la de donar a conèixer i promocionar els esdeveniments culturals que tenen lloc a Catalunya, com ara les fires o els mercats. A més a més, qualsevol usuari pot informar de futurs esdeveniments, que seran inclosos a l’agenda del web.

A més a més del veredicte del jurat, hem premiat una altra web, la que va rebre més vots de la votació popular realizada a través de Facebook fa alguns dies. https://gastronomiacatalunya.cat és el web guanyador, amb 1.506 “M’agrada” aconseguits en una setmana, un gustós web amb receptes i consells culinaris de la dieta de la nostra terra.

Volem felicitar als 540 estudiants que han participat al concurs i als seus mestres/tutors que els han donat l’empenta i el suport necessari per a crear aquests llocs web. A la Fundació puntCAT som conscients que els nostres adolescents i joves són el nostre futur; amb iniciatives com el concurs Webs al punt .cat els donem eines per tal que continuïn enfortint el lideratge de la comunitat catalanoparlant a la xarxa, avui i demà.

També ens agrada apostar per la projecció internacional de la comunitat catalanoparlant, per això els guanyadors de Webs al punt.cat, juntament amb alguns altres webs que el jurat ha designat (consulteu aquí quins són) participen en el concurs europeu Dot Award, organitzat pel domini .be (de Bèlgica), .si (d’Eslovènia) i per nosaltres mateixos (.cat, el domini de la comunitat catalanoparlant). Si recordes, a la passada edició del Dot Award, dels disset webs catalanoparlants que vam enviar-hi, tres d’ells van ser guardonats amb un primer i un segon premi, i una menció especial. Tant de bo el gran nivell que han demostrat els concursants de Webs al punt .cat del curs 11/12 iguali o superi l’èxit dels catalanoparlants que van guanyar gairebé tots els premis del Dot Award de l’any passat. Encara haurem d’esperar uns dies per saber el final. Si vols estar al cas, segueix el concurs per Facebook i Twitter, des d’on seguirem informant.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades