Notícies > La Fundació .cat i Xnet presenten la convocatòria 4D per a iniciatives que fomentin una digitalització democràtica

La Fundació .cat i Xnet presenten la convocatòria 4D per a iniciatives que fomentin una digitalització democràtica

14 maig 2024
Convocatòria 4D

La Fundació .cat ha llançat avui el programa 4D, digitalització democràtica i drets digitals, amb l’objectiu de generar coneixement i vetllar per la defensa dels drets digitals en un món cada cop més digitalitzat.

La coordinació d’aquest programa recaurà en l’especialista en drets digitals Simona Levi, una reconeguda experta en aquest àmbit, fundadora d’ Xnet i activista compromesa amb la defensa de les llibertats en línia.

La primera iniciativa que la Fundació .cat, juntament amb Xnet, presenta en el marc del programa és la convocatòria 4D des del disseny, amb l’objectiu de donar suport a projectes enfocats perquè la digitalització sigui democràtica i/o els drets digitals s’apliquin de forma sistèmica a la governança pública o privada. Aquestes iniciatives han d’anar enfocades a l’acció en termes de comuns i drets digitals tals com desenvolupaments tecnològics, protocols d’actuació per canviar hàbits institucionals o generals, modificacions legislatives, entre d’altres.

Aquesta convocatòria ofereix dues dotacions econòmiques de 15.000€ i 30 hores d’acompanyament per cada una. La Convocatòria 4D va dirigida a entitats, consorcis o persones amb residència i/o domicili social a la Unió europea que ja disposen d’iniciatives en marxa.

El termini de presentació dels projectes està obert fins el 28 de juny de 2024 i cal inscriure’s a través del web 4d.cat/convocatoria.

Paraules clau: .

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades