Notícies > La Fundació .cat participa en la trobada de CENTR a Praga

La Fundació .cat participa en la trobada de CENTR a Praga

01 juny 2022

Des d’ahir i fins demà dijous té lloc el Jamboree de CENTR a Praga i la Fundació .cat hi participa amb dos representants. CENTR, l’entitat que agrupa els dominis europeus i de la qual el .cat n’és membre associat, reuneix tots els grups de treball una vegada a l’any per compartir projectes, experiències i buscar sinergies.

Enguany, el primer dia s’ha dedicat a treballar a fons els abusos al voltant dels dominis i els DNS. Aquests són fraudulents o maliciosos quan s’aprofiten de diferents estratègies per aprofitar-se de qualsevol persona que navega per Internet. Segurament els més coneguts són els de suplantació d’identitat, que se serveixen d’un lloc web molt similar a l’original per simular vendre productes o obtenir dades sensibles de l’usuari (phishing).

Una part de la tasca de tots els dominis d’Internet consisteix a minimitzar els abusos, però aquesta tasca se sol fer de forma descoordinada. És per aquest motiu, que una de les propostes ha estat plantejar l’intercanvi d’informació com a una via per ser més eficients. En qualsevol cas, sempre es proposa mantenint el màxim nivell de privacitat i intercanviant la mínima informació necessària per detectar el frau.

El domini .cat és un dels dominis genèrics amb menys casos d’abús, només n’hem tingut 3 durant aquest 2022, però els enganys cada cop són més sofisticats, així que continuarem treballant dia a dia per estar ben preparats.

Paraules clau: , , , .

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades