Notícies > La Fundació puntCAT ajuda a preservar les pàgines web en català

La Fundació puntCAT ajuda a preservar les pàgines web en català

La Fundació puntCAT ha signat un conveni de cooperació amb la Biblioteca de Catalunya per tal d’incloure els recursos digitals amb el domini.CAT al dipòsit Patrimoni Digital de Catalunya (PADICAT).

PADICAT és un dipòsit destinat a recollir i preservar tota la producció cultural, científica i
de caràcter general produïts en format digital i creats a Catalunya, o que contenen informació relativa a Catalunya o d’interès majoritari per al poble català. Un segon objectiu és facilitar la seva consulta posterior de manera similar al Internet-Archive. Es un projecte de la BNC que compta amb un pressupost aproximat de 800.000 euros i pretén implicar, per mitjà d’acords de cooperació, a 300 institucions representatives de la societat civil catalana.

El conveni signat amb la Fundació puntCAT permet a la Biblioteca de Catalunya accedir als continguts de totes les planes web del domini .CAT que cada titular de domini decideixi fer accessible als robots exploradors. Així s’aconseguirà recollir molts més continguts assegurant que també les webs que no són enllaçades per cap altra, són visitades i es poden incloure en el dipòsit, tot garantint-ne la preservació per a futurs estudis.

PADICAT està coordinat per la Biblioteca de Catalunya (BC) i compta amb la col·laboració del Centre de Supercomputació de Catalunya (CESCA) i amb el suport de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya (STSI).

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades