Notícies > La Fundació puntCAT es mobilitza per augmentar la presència del català a la xarxa

La Fundació puntCAT es mobilitza per augmentar la presència del català a la xarxa

La Fundació puntCAT, l’entitat privada sense ànim de lucre que gestiona el domini .cat, ha posat en marxa avui la campanya “Navega en català”, que neix amb la voluntat de sensibilitzar els internautes de parla catalana per tal que naveguin en català a Internet i així contribueixin a augmentar la demanda de continguts a la xarxa d’aquesta llengua.

Durant la presentació de la iniciativa, que compta amb la col·laboració de Softcatalà i del Departament de Política Lingüística, la Fundació puntCAT ha donat a conèixer el web navegaencatala.cat, on s’ofereix als usuaris que ho desitgin la possibilitat de configurar els seus navegadors en català.

Segons ha explicat Santi Ribera, director de la Fundació puntCAT, un dels principals objectius de la campanya és aconseguir una normalització en l’ús del català a Internet entre els usuaris de parla catalana. En aquest sentit, Ribera ha remarcat que un increment de la navegació en català incentivaria el desenvolupament de continguts, productes i serveis en aquesta llengua.

Durant la seva intervenció, el director de la Fundació puntCAT ha recordat les dades emeses recentment pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), segons les quals només el 36,8% dels catalans duen a terme cerques en català a la xarxa. Aquest percentatge constata, en paraules de Ribera, que “el català encara té marge de creixement en l’àmbit digital, per tal de ser una llengua amb una presència a Internet equivalent al seu número de parlants”.

Per tal d’augmentar la repercussió online de la campanya, la Fundació puntCAT ha creat el Giny, un widget que es poden instal·lar tots els webs que ho desitgin. L’eina s’integra al web i recomana automàticament als usuaris que naveguen en altres llengües que ho facin en català. El portal Vilaweb ha estat el primer a sumar-se a aquesta iniciativa i ja s’ha instal·lat el Giny.

L’acte de presentació de la campanya s’ha celebrat aquest matí a la seu de Vilaweb i ha comptat, a més d’amb Santi Ribera, amb Montserrat Nadal, Cap del Servei de Foment de l’Ús del Català de la Direcció General de Política Lingüística; Xavi Ivars; representant de Softcatalà i Assumpció Maresma, editora de Vilaweb.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades