Notícies > La Fundació puntCAT lliura els premis de la 6ena edició del concurs Webs al Punt.cat

La Fundació puntCAT lliura els premis de la 6ena edició del concurs Webs al Punt.cat

26 abril 2016

Enguany el Webs al Punt.cat ha comptat amb més alumnes que mai, més de 2.000 repartits en 667 grups de 101 centres educatius d’arreu del països catalans (Balears, Catalunya i el País Valencià).

La Fundació puntCAT ha lliurat els guardons de la 6a edició de Webs al Punt.cat, un concurs destinat a estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) i Superior (CFGS). L’objectiu és a dissenyar un lloc web o una aplicació mòbil en català dins del seu àmbit acadèmic.

L’acte ha tingut lloc al CosmoCaixa de Barcelona i ha reconegut com a Millor Web https://www.aprendrexines.cat destinat a millorar el coneixement d’aquesta llengua a través de l’intercanvi lingüístic elaborat per alumnes de CFGS de l’Institut Baix Camp de Reus.

El certamen, que va ser creat per la Fundació puntCAT per tal de fomentar el coneixement de les noves tecnologies, la creativitat dels participants i l’ús correcte del català ha comptat amb més alumnes que mai, més de 2.000 repartits en 667 grups de 101 centres educatius d’arreu del països catalans (Balears, Catalunya i el País Valencià).

Altres treballs que han resultat premiats són https://www.babylo.cat en la categoria d’ESO, una pàgina on es pot trobar tot tipus d’informació sobre bebès, el portal informatiu https://www.sox.cat que informa de novetats sobre esport i tecnologia i en la categoria d’aplicacions mòbils (un premi que es convoca per segon any), s’ha endut la millor puntuació https://www.BShare.cat un sistema per compartir reunions, sessions informatives o esdeveniments de forma ràpida i intuïtiva.

Experiències d’aprenentatge tecnològic

El jurat d’especialistes del món de l’educació i de les TIC ha escollit un total de 10 guanyadors dividits en diferents categories. Un dels membres, Josep Fígols, ha destacat “l’alta qualitat dels webs que s’han presentat” i la afirmat que “tots els participants són nadius digitals i aquest webs contribuiran a canviar la forma com entenem els webs avui en dia”.

Durant l’acte de lliurament de guardons, el president de la Fundació puntCAT, Ricard Huguet, ha dit que “cal més oferta de continguts digitals en català” i ha posat la Fundació al servei “de tothom qui tingui una idea per tirar endavant projectes de qualitat”.

Els guardons d’enguany se centren en experiències tecnològiques i d’aprenentatge per als guanyadors i la seva classe ha comptat amb el suport del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTiTI), el CitiLab i el Servei Meteorològic de Catalunya. Els tres organismes han ideat un programa d’aprenentatge específic per als premiats.

El lliurament de premis, que ha estat conduït pel periodista Lluís Marquina i ha comptat amb la presència, a més de Ricard Huguet, president de la Fundació puntCAT, i el director Santi Ribera, dels màxims representants de les entitats col·laboradores. Jordi Escalé, director del CTiTI, Oriol Puig, director del Servei Meteorològic de Catalunya i Javier González, director del CitiLab.

A continuació disposeu del llistat complet de guanyadors de la 6a edició del concurs Webs al punt .cat de la Fundació puntCAT.

 

MILLOR WEB

https://aprendrexines.cat CFGS de l’Institut Baix Camp de Reus

 

CATEGORIA DE 1R A 4T D’ESO

1r premi: https://babylo.cat 3er d’ESO de l’Escola Pia d’Igualada

Accèssit: https://pulmoigualada.cat 3er d’ESO de l’Escola Pia d’Igualada

Accèssit: https://ciclejazzmanlleu.cat  4rt d’ESO de l’IES Antoni Pous i Argila de Manlleu

 

CATEGORIA DE BATXILLERAT I CFGM

1r premi: https://reportbullyng.cat CFGM La Salle Barceloneta de Barcelona

 

CATEGORIA DE Cicles Formatius de Grau Superior

1r premi: https://actuali.cat CFGS de l’Institut Baix Camp de Reus

 

CLASSE AMB MÉS PARTICIPACIÓ

3er d’ESO de l’Escola Pia d’Igualada

 

PREMI FUTURS PERIODISTES

1r premi: https://sox.cat CFGM de l’Institut de Palamós

 

PREMI APLICACIONS MÒBILS

1r premi: BShare CFGS de Teknós, Centre de Formació en Tecnologia i Comunicació de Vic

 

PREMI PER VOTACIÓ POPULAR

1r premi: https://mariaxescatalans.cat de l’Institut Cor de Maria d’Olot

 

 

 

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades