Notícies > La Fundació puntCAT premia els millors webs i apps en català dissenyats per estudiants

La Fundació puntCAT premia els millors webs i apps en català dissenyats per estudiants

07 maig 2015

El certamen reconeix, entre d’altres, un web que orienta els alumnes per afrontar les Proves d’Accés a la Universitat, una aplicació mòbil del joc “Enfonsar la flota” i un web periodístic dedicat a la informació tecnològica

La Fundació puntCAT, l’entitat privada que gestiona el domini .cat, ha lliurat aquest migdia els guardons de la 5a edició de Webs al punt .cat, un concurs que convida els estudiants de territoris de parla catalana d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) o Superior (CFGS) a dissenyar un lloc web o una app en català dins del seu àmbit acadèmic. L’acte, que s’ha celebrat al CosmoCaixa de Barcelona, ha reconegut, entre d’altres, un web que orienta els alumnes per afrontar les Proves d’Accés a la Universitat (categoria Batxillerat i CFGM), un que consisteix en un joc educatiu de geolocalització pel territori català (categoria CFGS) i un que dóna a conèixer la xarxa de pobles que conformen la comarca de la Garrotxa (categoria ESO). Així mateix, enguany s’ha lliurat, per primer cop, un premi en la nova categoria d’apps en català. L’aplicació mòbil guanyadora ha estat una que permet a qui se la descarrega jugar al joc “Enfonsar la flota”.

El jurat d’especialistes del món de l’educació i de les TIC ha escollit divuit dels guardons lliurats avui. Entre aquests es troba el Premi especial futurs periodistes AMIC – Fundació puntCAT, que ha coordinat l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació amb la Fundació puntCAT, i que reconeix el millor web periodístic. Enguany s’ha premiat un portal dedicat a la informació tecnològica. D’altra banda, s’ha reconegut també amb un premi al lloc web més votat a Internet.

El certamen, que va ser creat per la Fundació puntCAT per tal de fomentar el coneixement de les noves tecnologies, la creativitat dels participants i l’ús correcte del català, ha comptat enguany amb la participació més elevada des de la seva creació. En total, han concursat 1.856 alumnes del curs 2014/2015 corresponents a 609 grups de 105 centres educatius de Catalunya, Illes Balears i País Valencià.

El lliurament de premis, que ha estat conduït per la periodista Xantal Llavina, ha comptat amb la participació de Ricard Huguet, president de la Fundació puntCAT; Santi Ribera; director general de la Fundació puntCAT; Antoni Arasanz, assessor del  Departament d’Ensenyament de la Generalitat; Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat; Josep Ritort, secretari general de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) i Pau Font, creador i promotor d’Appsencatala.cat.

La 5a edició de Webs al punt .cat ha comptat amb la col·laboració de Port Aventura, FC Barcelona, Munich i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, que han proporcionat diversos dels premis lliurats als estudiants guanyadors.

A continuació disposeu del llistat complet de guanyadors de la 5a edició del concurs Webs al punt .cat de la Fundació puntCAT.

 

CATEGORIA DE 1R A 4T D’ESO

1r premi Grup: https://lesfesolaires.cat 4t d’ESO Col·legi Cor de Maria d’Olot

1r premi Classe: 4t d’ESO Col·legi Cor de Maria d’Olot. Diversos webs com https://arrelsdepoble.cat, https://nofracking.cat o https://garrotxamedieval.cat

 

CATEGORIA DE BATXILLERAT I CFGM

1r premi Grup: https://selepau.cat 2n Batxillerat Institut Giola de Llinars del Vallès

1r premi Classe: Centre de Grau mitjà de FP Llefià de Badalona. Diversos webs com: https://quehihaperdinar.cat, https://planb.cat o https://powerfitness.cat

 

CATEGORIA DE CFGS


1r premi Grup:
https://mapescat.cat Grau superior de l’Institut Baix Camp de Reus

1r premi Classe: Grau superior de l’Institut de Baix Camp de Reus. Diversos webs com: https://keepitereal.cat, https://wikianime.cat o https://aprenent.cat

 

PREMI FUTURS PERIODISTES AMIC- FUNDACIÓ PUNTCAT


1r premi
: https://scenecat.cat de 3r d’ESO del SES de Sils

 

PREMI APPS


1r premi
: https://olivadevelop.cat (Enfonsa la flota) 2n CFGS de l’Institut Baix Camp de Reus

 

PREMI PER VOTACIÓ POPULAR


1r premi
: https://que-fem.cat de CFGM de l’Institut Joan d’Àustria de Barcelona

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades