Notícies > La Fundació .cat rep la Menció Honorífica de la 17a Festibity

La Fundació .cat rep la Menció Honorífica de la 17a Festibity

03 juny 2019

Enguany la Festibity ha premiat la Fundació .cat amb la Menció Honorífica, per impulsar activament la promoció de les TIC gràcies a iniciatives d’impuls al negoci i a la divulgació d’Internet.

Any rere any, la FIB i la seva associació d’antics alumnes, FIB Alumni, saben com d’important és reconèixer la tasca de les persones i empreses que s’han distingit en l’àmbit de les tecnologies de la informació, defensant uns valors i maneres de fer en sintonia amb els objectius de FIB Alumni i de la FIB.

Enguany la Festibity ha premiat la Fundació .cat  amb la Menció Honorífica, per impulsar activament la promoció de les TIC gràcies a iniciatives d’impuls al negoci i a la divulgació d’Internet, per fer de la tecnologia una eina de creixement, pluralisme i participació i per ser un vehicle per acompanyar la llengua i la cultura. La Menció ha estat lliurada pel conseller Jordi Puigneró i l’han recollit el president de la Fundació .cat, Carles Salvadó juntament amb el Joan Fransc Gras i Salvador Alegret, anteriors presidents de l’entitat.

La Menció a la Iniciativa TIC ha sigut pel projecte SPARKLE, fàbrica virtual immersiva d’ALTRAN, una iniciativa que aplica els beneficis de la Indústria 4.0 i reprodueix una fàbrica virtual immersiva a partir d’una fàbrica real, on sensors intel·ligents recullen dades contínuament per detectar el seu estat i d’aquesta forma anticipar-se a errors, necessitats de manteniment o perills.

La Menció FIB se l’ha endut el fins fa poc president de FIB Alumni, Albert Herrero, en reconeixement a la seva dedicació i contribució a la marca FIB Alumni i la seva trajectòria a la Facultat, on ha estat un facilitador al llarg de la seva carrera, que ha entès que la tecnologia, sigui en el sector que sigui, és un mitjà per arribar als objectius. I així ho ha aplicat professionalment en diferents projectes locals i de diferents països europeus.

Finalment s’ha premiat HumanITCare amb la Menció Fiberemprenedors, que cada any s’atorga a empreses rellevants impulsades per Fibers que hagin impulsat algun projecte empresarial de rellevància.

La Festibity és impulsada per la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) i FIB Alumni, i els seus beneficis són reinvertits en la comunitat d’estudiants i exalumnes per organitzar activitats (seminaris, trobades TIC, formació), així com també per mantenir una xarxa de networking i una borsa de treball.

L’edició d’enguany de la Festibity ha estat centrada en la robòtica i la Intel·ligència Artificial, sobretot en el seu vessant assistencial, una línia de desenvolupament basada en facilitar el dia de col·lectius vulnerables com la gent amb mobilitat reduïda, i en el de la roboètica, els límits ètics que hem de posar als nous avenços tecnològics.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades