Notícies > La primera edició del Iot Solutions World Congress es consolida com a plataforma d’impuls de l’internet industrial

La primera edició del Iot Solutions World Congress es consolida com a plataforma d’impuls de l’internet industrial

23 setembre 2015

Segons la Viquipèdia, Internet de les coses (IOT, per les sigles en anglès) és un concepte que es refereix a la interconnexió digital d’objectes quotidians amb internet. Un fet que cada vegada està més present en les nostres vides i que ja comencem a experimentar diàriament a través dels Smart watches, les Smart TV, les neveres connectades a Internet o els nostres propis vehicles, per exemple.

Conscients d’aquesta realitat, entre els dies 16 i 18 de setembre es va celebrar a la Fira de Barcelona la primera edició de l’Internet of Things Solutions World Congress (IOTSWC), amb una gran presència dels principals actors d’aquest nou sector industrial i un complet programa de conferències d’alt nivell. El IOTSWC va reunir 88 empreses -com Amazon, General Electric, Intel o IBM, entre d’altres- i 120 ponents amb l’objectiu de donar a conèixer a la indústria i al gran consum els avantatges d’aplicar la tecnologia IOT per millorar l’eficiència energètica, la logística o la producció en els seves empreses.

Tot i la massiva presència de multinacionals estrangeres, el congrés també va comptar amb la participació de diverses empreses catalanes, com Dexma o Eurecat.

Durant l’acte d’inauguració, Roger Bou, director de l’IOTSWC, va declarar que “amb l’internet de les coses aplicat a la indústria naixeran noves empreses disruptives que canviaran el mercat, sobretot aquelles que incorporin ràpidament aquestes innovacions”. A més, ho va considerar una oportunitat perquè les empreses catalanes es posicionin en una tecnologia que pot revolucionar la indústria mundial.

Sens dubte, amb més de 4.500 visitants de 53 països, entre els quals hi havia una representació de la Fundació Puntcat que celebraven els 10 anys de l’aprovació del domini .CAT, el IOTSWC té tot el potencial per a convertir-se en un esdeveniment de referència internacional d’aquest sector.

 

Per a més informació:

https://www.iotsworldcongress.com/

https://www.firabarcelona.com/

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades