Notícies > La xarxa parla en català?

La xarxa parla en català?

L’Informe sobre la situació de la llengua catalana del 2014 evidencia les dificultats del català en certs àmbits, però celebra la seva bona salut a Internet.

Les coses clares: el català no ho té fàcil. No només s’està qüestionant el model d’immersió lingüística de Catalunya en diverses sentències judicials sinó que s’ha estancat la seva parla entre col·lectius de nouvinguts i ha perdut força en àmbits culturals com el del cinema. Ara bé, no tot són males notícies al VIII Informe sobre la situació de la llengua catalana (2014)*: el català arrasa a la xarxa i el millor exemple els trobem en l’increment continuat de dominis .cat.

La nostra llengua és la dissetena amb més articles a la Viquipèdia, prop del 64% de les empreses i institucions amb seu als territoris de parla catalana tenen webs en català i ja hi ha més de 203.000 tuitaires que escriuen en català; un 35 % respecte el 2013. La mateixa tendència es manifesta en les dades dels vint mitjans digitals en català amb més audiència, que han crescut en un 43,7 % al passar de 6,6 a 9,6 milions d’usuaris únics.

Però més enllà de les estadístiques, caldria preguntar-nos fins a quin punt fem servir el català en l’àmbit diari i personal. Si vivim en català, el més coherent és que també naveguem, fem cerques online, postegem, tuitegem i ens donem a conèixer a la xarxa en la nostra llengua.

Ho fem? Vosaltres què en penseu? 

En podeu opinar a Facebook i Twitter. 

* L’informe ha estat elaborat per la Xarxa CRUSCAT de l’IEC, amb Òmnium Cultural i la Plataforma per la Llengua. Aquí se’n pot llegir un resum.

* La fotografia que acompanya aquest article correspon a l’acte de presentació de l’Informe i pertany al web de Plataforma per la Llengua.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades