Notícies > L’Ajuntament impulsa el domini .barcelona per reforçar la marca de la ciutat i la seva àrea d’influència a Internet

L’Ajuntament impulsa el domini .barcelona per reforçar la marca de la ciutat i la seva àrea d’influència a Internet

11 gener 2016

El proper dimarts 12 de gener s’inicia un primer període de reserva per sol·licitar-lo obert a totes aquelles empreses, entitats i particulars que vulguin associar els seus webs i/o correus electrònics amb el nom de la capital catalana.

La posada en marxa del domini .barcelona és imminent. El proper dimarts 12 de gener s’inicia un primer període de reserva per sol·licitar-lo obert a totes aquelles empreses, entitats i particulars que vulguin associar els seus webs i/o correus electrònics amb el nom de la capital catalana. Els sol·licitants han de dur terme la petició a una de les empreses registradores de dominis que ofereixen l’extensió .barcelona i, en cas que aquesta sigui aprovada, podran emprar aquest domini des del 21 de març, que és la data de llançament del .barcelona a la xarxa i començarà el període obert. Tot i que el registre és lliure, l’Ajuntament de Barcelona, que va aconseguir que l’ICANN aprovés el .barcelona el 2014 i que n’és el propietari, s’ha reservat diversos noms geogràfics, genèrics i de serveis públics barcelonins.

L’objectiu de l’Administració és convertir el .barcelona en el domini de referència per als barcelonins i com a requisit s’estableix que els continguts del lloc web amb aquesta extensió estiguin lligats a Barcelona o la seva àrea d’influència. Aquest nexe amb la comunitat barcelonina pot aplicar-se a múltiples activitats de diversos sectors, com el cultural, el turístic, el comercial o l’educatiu.

La gestió del .barcelona ha estat adjudicada per concurs públic de l’Ajuntament a la Fundació puntCAT. Aquesta entitat sense ànim de lucre, que gestiona el domini .cat des de fa deu anys, s’encarregarà de vetllar pel compliment dels requisits que han de complir els demandants que vulguin registrar un .barcelona. Així mateix, la Fundació puntCAT també treballarà directament amb les empreses registradores que ofereixin aquest nou domini. La quota de llançament del .barcelona serà d’aproximadament uns 100 euros anuals per al període inicial (del 12 de gener al 15 de març), mentre que a partir del 21 de març el preu es reduirà a uns 40 euros per any. La previsió és que la renovació anual del .barcelona sigui d’uns 25 euros.

La voluntat del consistori és reforçar la marca .barcelona a Internet i aconseguir que la ciutat tingui una presència a la xarxa equivalent a la de capitals europees com Berlín, Londres, Brussel·les o París, que també disposen de dominis propis. L’objectiu és que en els propers tres anys hi hagi uns 20.000 .barcelona operatius.

Considerant la tendència de l’ICANN a aprovar cada cop més nous dominis per tal de facilitar una millor segmentació i posicionament dels continguts d’Internet, no es preveu que el llançament del .barcelona perjudiqui en els propers anys a altres extensions genèriques complementàries, com són el .com, el .org o el .cat.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades