Notícies > Lliurament dels Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació 2012

Lliurament dels Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació 2012

17 gener 2012

Ahir al vespre es van lliurar els Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació. En la seva vintena edició, aquests premis instituïts per l’Ajuntament de Barcelona, tracten de fomentar el periodisme social, cívic i compromès amb una millor informació i tractament dels problemes socials a la ciutat. La Fundació puntCAT ha estat membre del jurat com a vocal d’Internet i el nostre president, en Ricard Huguet, assistí ahir a l’acte per a lliurar en persona els guardons als dos webs premiats en la modalitat d’Internet. Aquests han estat els guanyadors dels Premis:

Internet Premi a la Fundació Real Dreams pel web https://elmeugradesorra.org. Es tracta d’una plataforma de finançament col·lectiu en línia (crowdfunding) que sensibilitza i apropa la solidaritat als ciutadans i a les empreses. El president de puntCAT ha destacat l’acció social d’aquest web en tant que “ajuda a projectes de caire social a assolir els seus reptes; a dia d’avui ha ajudat a tirar endavant moltes iniciatives, tot un exemple de com Internet es posa al servei de les persones.”

Menció especial a la Federació de Persones Sordes de Catalunya pel web https://webvisual.tv, un lloc innovador que acosta el llenguatge de signes català a tot el món. El jurat ha valorat la qualitat del web i l’estratègia de comunicació com a eina per a millorar la qualitat de vida de les persones amb dificultats auditives.

Premsa Premi a Mercè Miralles pels articles “Avis maltractats” i “Desnonats. El drama de quedar-se sense habitatge i sense res”, publicats a la Revista Presència, per la seva sensibilitat i rigor en l’aproximació al tema i l’èmfasi sobre la prevenció.

Menció especial a Luis Benvenuty (redactor) i Kim Manresa (fotògraf) pels articles “D’entre les ombres” i “La negra Flor” publicats a La Vanguardia, per la sensibilització social envers les dones pakistaneses i les dones nigerianes.

Ràdio Premi al programa “L’hora L” de Ràdio Barcelona – Cadena SER per l’emissió monogràfica sobre pobresa infantil, un treball continuat del programa i de gran qualitat tant tècnica com de continguts.

Menció especial a Xavier Vidal pel programa “Els Avis de Facebook”, emès a la Twitertulia d’Onda Cero Catalunya, per posar de relleu l’ús creixent d’Internet i les xarxes socials per part de les persones grans, afavorint un envelliment actiu i una millora de les relacions intergeneracionals.

 Televisió Premi al documental “Shaïma, Tànger”, del programa Karakia de Televisió de Catalunya, per difondre les cultures que hi conviuen a la ciutat de Barcelona a través d’un fet tan quotidià com és el menjar.

Menció especial al programa de Latituds: “Sense llar” de Televisió de Catalunya, pel seu respecte i to positiu envers la problemàtica de les persones sense llar.

Enguany s’han presentat 100 candidatures als guardons que premien els professionals que contribueixen a sensibilitzar sobre la realitat social de la ciutat: 55 en la modalitat de premsa, 17 de ràdio, 8 de televisió i 20 d’Internet. Un .cat gratuït per a cada participant Des de puntCAT volem contribuir a fer més visibles aquests grans treballs de sensibilització social premiant amb un .cat els vint webs presentats a la modalitat d’Internet, ja sigui renovant el seu domini per un any de forma gratuïta o registrant els dominis dels projectes que encara no són .cat. Amb aquesta petita acció ens sumem a la finalitat d’aquests premis donant visibilitat a la realitat social del nostre entorn mitjançant l’ús del domini propi de la nostra comunitat. Aquí podeu veure les primeres imatges del lliurament dels premis; ben aviat hi seran totes.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades