Notícies > Lliurament dels premis SmartCatalonia Challenge 2021

Lliurament dels premis SmartCatalonia Challenge 2021

26 octubre 2021

Una aplicació que serveix per monitorar autobusos i oferir-ne informació a temps real és la guanyadora de la novena edició de l’SmartCatalonia Challenge. Es tracta d’AquiBus, solució tecnològica creada per l’empresa Nexus Geographics.

El concurs, centrat enguany en la innovació en el marc de la sostenibilitat per carretera, està organitzat pel Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori. L’empresa guanyadora s’ha endut 15.000 euros i la possibilitat de fer una prova pilot de l’aplicació amb la Direcció General de Transports i Mobilitat.

Entre els deu finalistes es van repartir la resta de premis (20.000 euros, en total). Destaquen les propostes App&Town, que serveix per planificar rutes per a persones amb mobilitat reduïda i es va endur el segon premi; i el bronze per al jurat, l’app TransportSegur.cat, aplicació que permet notificar a l’instant situacions de perill com agressions físiques o assetjament als transports públics.

El lliurament dels premis es va dur a terme en el marc de l’International Mobility Congress, a finals del mes de setembre.

 

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades